magyar|english
Slideshow elrejtése

Ötödször is a Vasas nyerte a Magyar Kupát!

Május 11-én került megrendezésre a Magyar Sí Szövetség által a Magyar Kupa díjkiosztó ünnepség. 

Idén 45 igazolt versenyzővel büszkélkedhetünk, közülük sokan dobogós helyezést értek el! Nekik és a többi versenyzőnek ezúton is gratulálunk!

Külön öröm volt számunkra, hogy a Vasas csapata ötödik éve verhetetlen, idén ismét kupagyőztesek lettünk a csapatversenyben! 

HAJRÁ VASAS!

Képeket ide kattintva érheted el!

 

A Vasas Snowboard Szakágának beszámolója

A 2017-2018-as szezonban a Vasas Pasarét Snowboard szakág ismét megnyitotta kapuit. Az előző évhez hasonlóan heti két edzéssel és 6 fős csapatunkkal kezdtük meg a szezonra való felkészülést.

Mint a Magyar Snowboard Szövetség egyik utánpótlás bázisa, ebben a szezonban még összetettebb feladatok várnak a csapatra; az előző évi műanyagpályás és havas versenyek újabb számokkal bővültek (az alpin mellett már freestyle-ban is megmérettethetnek a riderek), így az edzések felépítése is változott. Több hangsúlyt fektetünk a gyerekek kondíciós és koordinációs képességeinek fejlesztésére, és előtérbe került a trambulin (gumiasztal) használata is.

A 2017/2018-as szezonban öt műanyagpályás verseny (Diákkupa-sorozat), egy havas Diákolimpia, valamint a nagy rangú – Murauban megrendezett – Magyar Országos Bajnokság vár versenyzőinkre. A versenysorozat célja az utánpótlás korú (I-VI. korcsoport) snowboardosok számára versenyzési lehetőség biztosítása, valamint a tehetségek kiválasztása és gondozása. Ezek tudatában, illetve az előző szezonban tapasztaltak miatt idén több utazást és gyakorlást tervezünk havas tájakra, legyen szó a hazai vagy a szomszédos országok bármelyik síterepéről.

Az idei versenyidőszakra célunk, hogy a meglévő ridereink mellé új gyerekek csatlakozzanak a csapathoz, minél több műanyapályás és havas versenyen vegyünk részt, és a Magyar Snowboard Szövetség utánpótlás csapatát növeljük a mi versenyzőinkkel.

Köszönjünk a VASAS Pasaréti Síiskolának, valamint a Magyar Snowboard Szövetségneka lehetőséget, a helyszíneket és a sok-sok támogatást!

Egy évvel ezelőtt ebben az időszakban született meg a végleges döntés, hogy a Vasas Sí csapatokhoz hasonlóan létrehozzuk a Snowboard versenycsapatot is. A Magyar Snowboard Szövetséghez csatlakoztunk, mint Vasas Pasarét Snowboard szakág.

2016 októberében kezdtük meg a felkészülést a műanyagpályás kupasorozatra, amit idén először szerveztek meg. Heti két edzéssel és 5 fős csapatunkkal készültünk a szezonra. Két leányzó –Lili és Luca–, valamint három fiúcskánk –Marci, Bendegúz és Vince. Egyelőre még szerény számú, viszont annál lelkesebb és ügyesebb gyerkőceink szorgalmasan gyakoroltak, hogy minél nagyszerűbben teljesítsenek a versenyeken.

Az őszi időszakban három forduló került megrendezésre. Köztük szerepelt november 6-án az első Vasas Pasarét Snowboard Kupa, amely remek szervezéssel (köszönjük a Síiskola segítségét) zökkenőmentesen zajlott, eltekintve az esőtől, ami nem tudott minket eltántorítani. A január-márciusi időszakban havas versenyek zajlottak, köztük Mátraszentistvánon a Diákolimpia, és Murauban az immáron 20. alkalommal megrendezésre kerülő nagyszabású Magyar Bajnokság. A Diákolimpia futamán minden versenyzőnk remekül szerepelt, annak ellenére, hogy a sok műanyagpályás edzés és versenyzés után szokatlan volt nekik a havas környezet. Ebből tanulva és az előrelépés érdekében a következő szezonban célunk, hogy minél többet tudjunk havas pályákon gyakorolni. A Szövetséggel együttműködve már elkezdődtek a jövő évre vonatkozó tervezések, és egyre jobban körvonalazódik, hogy téli sportág révén remek alapokat nyújt a műanyag pálya, de szükséges a tovább lépés és igenis utazni kell havas környezetbe.

Idén először két versenyzőnk –Lili és Marci –részt vettek a Magyar Bajnokságon is. Fantasztikus eredménnyel, hiszen a különböző futamokban összesen 3 db első helyet és 4 db második helyet hoztak el.

Április elején került megrendezésre a műanyagpályás kupasorozat utolsó állomása, ahol kis számban jelentünk meg viszont annál eredményesebben. Ekkor hirdették ki a kupasorozat összesített korosztályos eredményeit is. Született Lili által egy összetett első, Vince révén egy második és Bendegúznak köszönhetően egy csodás harmadik hely is.

Visszatekintve a 2016/17-es szezonra remek időszakot tudhatunk magunk mögött. Minden versenyen részt vettünk és érem nélkül sehonnan sem távoztuk.

A következő időszakra tekintve célunk, hogy a meglévő versenyzőink mellé új gyerkőcök csatlakozzanak a csapathoz,részt tudjunk venni minél több hazai műanyagpályás versenyen és a reményeink szerint a növekvő számú havas megmérettetéseken is.

 

Köszönjünk a lehetőséget, a helyszínt és a támogatást, hogy mindezt létre tudtuk hozni!

Borlai Sára és Szakács Dávid

 

 

2016/17 Vasas versenycsapat szezonja

A csapat idei programja minden eddiginél sűrűbb volt, több sí napot tartalmazott, mint eddig bármikor.

Ennek megfelelően már 2016 májusától elkezdődtek, illetve meg sem álltak a havas edzések. Az iskola kezdésétől elkezdődtek erőnléti edzéseink is, melyek az utánpótlás és a kiemelt utánpótlás versenyzőkkel együtt zajlott előbb a Vasas atlétika pályán, majd a bizonytalan időjárással együtt beköltöztünk a tornaterembe. 

Havas tábor volt szeptemberben is, kizárólag iskolázással telt, ugyan úgy, mint az első októberi gleccsertábor is. Október végén, az addig sokat havon levőknek előkerültek a kapuk is. Novemberben sem tört meg a lendület, és a tél korai beálltával már a csapat bázisának számító Hinterstoderen folyhattak az edzések a továbbiakban, kihasználva a szezonbérletünket. 

Decemberben szakosztályunk rendezte meg a Vasas Kupát Hinterstoderen, ami egy profi slalom verseny volt, nagy sikerrel, és remek eredményekkel nem csak a versenycsapat, de a sorban utánuk következő korosztályoktól is.


 

Remek hangulatú, és rendkívül hasznos edzőtábort tartottunk szilveszterkor bázisunkon, felkészülve a januári hadjáratra. Sokan felvételiztek január végén, így a részvétel nem mindig volt teljes, de mindenki készült a maga szintjén.

A kicsiknek Eplényben volt MK verseny és Hómenők Kupa, majd utána Murauban remek eredmények születtek a Völkl és Relax kupákon is, szépen hozta magát a teljes csapat, az kiemelt UP-val egyetemben. 
 

A serdülők részt vettek Hochfichten egy paralel slalom versenyen, ami remek felmérő volt abban, hogy hol is tartanak, és megtapasztalhatták saját bőrükön, hogy sokkal többet kell dolgozniuk akkor, ha eredményesek akarnak lenni a jövőben. Az innerkrems-i versenyek „szerencsére” elmaradtak, így az edzésre is tudtunk időt szakítani ebben a nehéz és zaklatott időszakban. Felkészülten utazhattunk a tradicionális Kovács Dani emlékversenyre, ahol az eredmények sem maradtak el. 

Februárban két hazai verseny mellett edzőtáboroztunk bázisunkon. A két hazai SL versenyen több győzelmet is elhoztunk. A szezon csúcspontja a lachtali OB volt, hol idén inkább GS-ben jeleskedett a csapat, több bajnoki címet bezsebelve. Egy iskolai hét után következett a Diákolimpia, melyen nagyon szép eredményeket ért el minden versenyzőnk.

Utána két nap edzés, és jött a finálé, azaz a murau-i három verseny, melynek végére nagyon elfáradt a csapat, hiszen a vége volt a nyolcadik sínapjuk egyhuzamban. Ennek ellenére remekül bírták a gyűrődést, és számos sikert könyvelhettünk el a végelszámolásnál

.

 

Vasas SC Alpesi Síszakosztaly

Vasas-Pasarét SC Alpesi Síszakosztály,  a sikeres csapat!

A versenycsoport hatodik szezonjának megkezdésével célunk, hogy csapatunk a magyar versenysport egyik meghatározó csapatává nője ki magát, a már megszerzett pozíciónk erősítése és javítása mellett.  

A tavalyi szezont is rendkívül sikeresen zártuk, több remek eredmény mellett a csapat ismét elnyerte a Magyar Kupát, ami azt jelenti, hogy a 2013/2014 után 2014/2015 szezonban a legeredményesebb síklubbá nőttük ki magunkat. 

A gyerek és serdülő versenyzők csapatában 12 fő vett részt aktívan az elmúlt év edzésein, versenyein. Eredményesen szerepeltek, szorgalmukkal bizonyították elhivatottságukat a sportág és a csapat felé. 

Kitűzött céljaink közt szerepel

- a sokoldalú képzés, műanyagon, havon, szárazföldön

- koordinációs, és kondicionális felkészültség 

- a már megszerzett alaptechnika csiszolása

- versenytechnika elsajátítása (óriásműlesiklás, műlesiklás)

- kapuvételi technikák elsajátítása

- versenyszabályok ismerete

- versenytapasztalat szerzés

- felkészülés a magyar versenyekre, magyar kupa futamokra

 

Edzések

Versenyidőszak előtt:

 

Alapozó időszak (szeptember- október)

 

- heti 2x erőnléti szárazedzés,

- heti 1x kiegészítő sport

- vagy 3. szárazedzés  

 

Technika javítás ( november-december)

 

- heti 2x sí műanyagon, heti 1x erőnléti szárazedzés

 

Versenyidőszakban (január-március):

 

Felkészülés a magyar bajnokságra, diákolimpiára.

 

- heti 1x tornatermi frissítő edzés,

- vagy havas síedzés (Visegrádon),

- heti 1x tornatermi erőnléti edzés

 

Versenyidőszak után (április- ) 

 

Levezető sokoldalú képzés

 

- heti 1x műanyagpályás edzés,

- 1x erőnléti szárazedés vagy tornatermi edzés,

- 1x kiegészítősport edzés

Májustól műanyagpályás edzések elhagyása.

 

Kiegészítő sportok

- Mountain bike

- Görkorcsolya

- Falmászás

- Terepfutás

- Túrázás

 

Edzőtáborok

 

Nyári táborok 

 

- nyári edzőtábor Pasaréten  (sí, úszás, görkori, erőnléti edzés)

- vitorlás tábor 

- összerázó edzőtábor, Szántód 

 

Havas táborok

 

- októberi besíző edzőtábor Hintertux

- decemberi technikai, kapus edzőtábor Lachtal 

- januári magyar kupás versenyek előtti edzésnapok

- februári edzőtábor (diákolimpia, OB előtt)

 

Tervezett versenyek

 

- Magyar kupa futamok 

- Média Kupa Innerkrems

- Völki, Relax Murau

- Kovács Dani St. Lambrecht

- Mátra Kupa Mátraszentistván

- Eplény kupa Eplény

- Bankár, Telekom Kupa Innerkrems

- Fundango Murau

- Diákolimpia, Hinterstrodel, 

 

Kapcsolat

Tóth Zalán

Szakmai igazgató Alpesi szakág

Tel: +36   30 931 3906

email: info@vasas-ski.hu
 

                                                             Vass Krakler Kata

                                                                  Utánpótlás szakmai vezető, szakági koordinátor, síiskola vezető

                                                            Tel: + 36 70 376 0641

                                                                  email: info@vasas-ski.hu, info@pasaretisiskola.hu

                                                     Cím: 1026. Budapest, Pasaréti út 11-13.,
                                                          bejárat a Radnai utca felő
l

Versenycsapat képgaléria

 

Versenycsapatunk életéről, az edzésekről, táborokról képeket itt találhat meg.

 http://pasaretisiiskola.hu/galery/index