magyar|english
Slideshow elrejtése

Az UP Mini csapata nagy erőkkel folyik a készülődés a 2017/2018-as szezonra.

Nagy erőkkel folyik a készülődés a 2017/2018-as szezonra. 

 

Utánpótlás csapatunkhoz 2011-es és 2012-es születésű gyerekek csatlakoztak, így kibővűlt csapatunk és megkezdtük a munkát az UP Minikkel.

A gyerekek heti két edzésen vesznek részt, mely során a síelés mellett megismerkednek a falmászás, a görkorcsolya vagy akár koordinációs feladatok alapjaival. Később ezt a megszerzett tudást tovább mélyítjük, remélve, hogy egy sikeres csapatot tudunk versenyeztetni a következő szezonban is.

Várjuk azon gyermekek jelentkezését, akik: - 2011-ben vagy 2012-ben születtek:

- haladó szinten, párhuzamos lécvezetéssel síelnek 
- a Pasaréti Síiskola pályájának tetejéről biztonságosan, nagyobb tempóval le tudnak csúszni

szívesen belekóstolnának a versenyzés világába műanyagon vagy akár havas versenyeken

- szezononként akár több havas táborba is szeretnének utazni

Idei programunk június 15-ig tart. Ezalatt az idő alatt is várjuk a jelentkezőket!

Bővebb információ: 
06 70 376 0641

Az edzésekről készült képek a galériában.. Tovább a galériához

2016/2017 UP Versenyszezon

A kiemelt UP verseny csapata hosszú, fejlődéssel teli utat járt be idén. 

A szezon elején főleg technikai sízéssel foglalkoztunk, majd szép lassan iktattuk be a programba a pályában sízést, természetesen a technikai elemek mellett.

Nagyon jó látni, hogy egy év alatt, mondhatni az első havas szezon után mennyit fejlődtek a gyerekek napról napra. Mint minden sportágban itt, is voltak a felkészülésben holtpontok, hiszen az iskola mellett ezeknek a gyerekeknek nehezíti az edzéskörülményeit a hiányzások pótlása és a sok utazás. Csapatunk minden tagja nagyon jól állta ezeket a megmérettetéseket.

A technikai fejlődés mellett nagyon szép eredmények születtek mini és gyermek korosztályban is. Ez egy hosszú folyamat és út és ezek a gyerekek nagyon jó úton haladnak. A gyerekek táborról táborra egyre nehezebb pályákkal és technikai elemekkel ismerkedhettek, és látványos fejlődésen mentek keresztül nem csak edzéseken, a versenyeken is egyaránt.

Utánpótlás csoport 2016/2017 programtervezete

 

 

 

Vasas Sc. Síszakosztály

Alpesi Szakág

Kiemelt Csoport Program

2016/2017

 

Szezonkezdés:  augusztus 29-én, hétfőn 17:30-tól

 

Részletes programot hamarosan feltöltjük.

 

Továbbra is várjuk azon gyerekek jelentkezését, akik 2011, 2010, 2009, 2008- ban születtek és érdekli őket a versenyzés világa.

Bővebb információ: Vass-Klakler Kata - 06 70 376 0641

 

Második szezonunk

Hamarosan véget ér a Vasas Sc. alpesi szakág utánpótlás csapatának második teljes szezonja. 

Ebben a szezonban sűrűbb program áll mögöttünk, mint tavaly. Kiemelt csapatunk októberben és novemberben is edzőtáborozott gleccseren, majd az egész csapat utazott Lachtalra decemberben. Sajnos a kedvezőtlen hóviszonyok miatt az I. Vasas Kupa helyszíne változtatásra szorult, át kellett utaznunk Hinterstoderre. Ennek ellenére remek helyezéseket értek el a gyerekek.

Januárban is több versenyen vettek részt a kiemelt csoport tagjai, csodás eredmények születtek a kresichberg-i és St. Lambrecht-i Magyar Kupa fordulókon egyaránt.

A február csupán egy versenyt tartogatott számunkra, a hónap elején a remek hangulatú Honda Kupán vettünk részt, melyet Donovalyban rendeznek évek óta. Sajnos az hazai síterepre tervezett Diákolimpia helyszíne is változott, emiatt az eredetileg benevezett 8 indulónkból csupán 4 gyermek családja vállalta a külföldi szervezést. Február 13-án egy hatalmas tortával ünnepeltük az Utánpótlás Csapat 2 éves születésnapját.

Ami az otthoni munkát illeti, a gyerekek a lelkes és becsületes hozzáállásnak, valamint edzőink lelkiismeretes munkájának és nem utolsósorban a szülők áldozatkészségének köszönhetően, elképesztő fejlődésen mentek keresztül. Mind fizikálisan, mind technikailag. Mivel csaptunk edzései egy időben folynak a Pasaréti Síiskola tanfolyamaival, emiatt a biztonságot elsőként figyelembe véve, a gyerekeknek meglehetősen sok alkalommal kellett az alapiskola gyakorlatait átismételni, ennek következményeképpen hihetetlen alapokat szerezhetnek meg. Rendkívül felemelő érzés azt látni, amikor az a sok sok instrukció összeáll a kis fejekben, és a mozgásuk elkezd szinte szárnyalni! Igazán nagy öröm ezt az utat végigkísérni, nem is egy alkalommal!

Eltelt egy év.....

Végéhez közeledik az Vasas Sc. Utánpótlásának első teljes szezonja. Csapatunk 14 fővel, 2014.februárjában indult útjára.
A 2013/2014-as szezonból változatlan létszámmal folytattuk a 2014/2015-ös téli szezont, majd 6 gyerek csatlakozott  hozzánk menet közben. Így hétről hétre tekintélyes csapat járt edzésekre, nem törődve széllel, esővel, hóval, hideggel.

A lelkesedés, motiváltság szerencsére nem hagyott alább a szezon vége felé sem - ebben nagy segítséget jelentetettek a gyönyörű eredmények, amelyeket versenyről versenyre értek el tanitványaink. A havas szezon végeztével, tavasszal is hasonló létszámmal találkozhatnak azok, akik szívesen csatlakoznának a csapathoz.

Ezt az időszakot a leendő versenyzőink kiválasztására is szánjuk, nagy valószínűséggel plusz 6 gyerek fogja jövőre, a 2015/2016 szezonban erősíteni csapatunkat, így a teljes létszám 25 fő felé közelít.

Igyekszünk a fiatalabb korcsoportokban is megerősödni, ezért idén tavasszal 2008-2010 születésű gyerekeket hívtunk meg, hogy "beszoktató" jelleggel vegyenek részt száraz edzéseinken, valamint a nyári napközis edzőtáborban.
Csapatunk "nagyjai" pedig elérkeztek ahhoz pillanathoz, amiért oly sokat edzettek és - néha könnyek és fájdalmak közt - küzdöttek. Jövőre akiknek a tanulmányi eredménye és időbeosztása engedi, több alkalommal utazhat a "nagy versenyzőkkel" őszi gleccser edzőtáborba, valamint részt vehet az összes Magyar Kupa fordulón.

Célunk, egy erős és színvonalas bázis kiépítése a Vasas Sc. Síszakosztályon belül, évente legalább 5-6 leendő versenyzőt átadni a nagy csapatba, az ehhez szükséges frissítést és körforgást fenntartani.


 

Mindamellett, hogy sportolni tanítjuk a gyerekeket, a továbbiakban is nagy hangsúlyt fektetünk a nevelésre, a csapat összetartásra, az igazán baráti hangulatra, légkörre. Nem utolsósorban az emberi értékeket alapul véve tisztelettel és szeretettel, de megfelelő mértékű szigorral tanítani-nevelni ezeket a kicsi emberkéket, hogy mikor a mi kezünket el kell engedjék, bárhova sodorja az élet akár a sportban akár a civil életben, masszívan és megingathatatlanul emlékezzenek és tudják, hogy nálunk az együtt töltött idő alatt milyen értékeket kaptak. Szorosan együtt működünk a szülőkkel, ezt a kommunikatív kapcsolatot tartani fogjuk a jövőben is, a siker érdekében nagyon fontos a gyerek-szülő-edző kapcsolat.