magyar|english
Slideshow elrejtése

Hintertux 2014. A vasas Síszakosztály harmadik havas edzőtábora

Hintertux 2014. október 22-26.

A Vasas Alpesi Szakosztály verseny csapata harmadik edzőtáborát Hintertuxon tartotta. Ez a tábor kissé más volt, mint az előző kettő, mert edzőként Kovács István „Kokó”, valamint segítőként Vas apuka Attila és Luca anyuka Andrea is velünk voltak (segítségüket ezúton is nagyon köszönjük!)
A versenycsapat 10 fős volt, az előző táborhoz képest Brúnó hiányzott viszont Vas Vince és Lóri csatlakozott a csapathoz.

Az utazás időpontjának  elhalasztása egy nappal nem csak azért volt jó döntés, mert a gyerekek suli után még pihenni tudtak, hanem azért is, mert csütörtökön a rossz időre való tekintettel sajnos a lifteket nem tudták elindítani. 
Csütörtökön kényelmesen indultunk délelőtt 10 órakor és este nyolc órára már meg is érkeztünk. A szállás jónak bizonyult, az étkezéseket szerencsére a környéken meg tudtuk oldani.

A pénteken frissen leeset hóban óriás léccel iskoláztunk, majd délután terepen szabadon síeltünk. A csapat szombat délelőttje szintén iskolázással indult, majd óriás lendületet  gyakoroltuk. A helyszínen éppen megrendezésre került síversenyen a gyerekek gyakorlásképp, előfutóként vettek részt. A versenypálya eléggé szűkre volt tűzve és a puha hó miatt gyorsan romlott az állaga, de ennek ellenére a csapat összességében jó benyomást keltett. Messzemenő következtetést azonban az időkből nem lehet levonni, mivel nem szabályos óriás versenypálya volt kitűzve és egy-két versenyző alatt a minősége is meglehetősen megromlott. A helyzet nagy előnye, hogy rajtszámban versenyhelyzetbe kerültek a gyerekek.

Délután hullámokon, ugratókon hosszú lendületeket síeltünk, majd levezetésképpen ide-oda forogtunk és párosával egymás kézét fogva síeltünk.
Háromszor tartottunk délután szárazedzést, ami futásból, gimnasztikából és nyújtásból állt.
Vasárnap délelőtt szlalom léccel síeltünk idén először. Szlalom alaptechnikát gyakoroltuk majd délben az egy órás ebédszünetben megnéztük a Sölden-i Világkupa forduló második futamát. Délután lehetőségünk nyílt tűzött profi szlalom pályában edzeni.
A négy nap alatt hétfőn volt legjobb a hó minősége. Keményebb pályán szlalom edzést tartottunk. A kb. 30 kapus pályában technikai elemeket gyakoroltunk, majd a végén bottal síeltek a gyerekek. 
Nem volt könnyű dolgunk, mivel a pályákon meglehetősen sokan voltak, azonban összességében a gyerekek hozzáállásával elégedett vagyok, a kitűzött célokat meg tudták síelni és a feladatainkat el tudtuk végezni. Az erőnlétük javult, még a kritikus harmadik nap után is tudtak tartalékolni az utolsóra is. 

Terveim szerint a következő táborokban a pályában való síelés még nagyobb hangsúlyt fog kapni. 
 

Tóth Zalán