magyar|english
Slideshow elrejtése

Vasas Sí Klub negyedik edzőtábor Kaprun, 2014. 13-16.

Tervezett helyen és időpontban tartottuk meg a negyedik gleccsertáborunkat Kaprunban. Különböző elfoglaltságok és betegségek miatt, a szokásosnál kevesebb gyerek indult el a csapattal. Idén most először csatlakozott hozzánk Utánpótlás Csapatból is versenyző. Kepes Lujzi nagyon gyorsan beilleszkedett a szépen dolgozó és jól motivált csapatba. Hat és fél órás utazás után fél kilenc körül érkeztünk meg a kapruni szállásunkra. Klasszikus diákszállásnak tűnt, de már az első percben éreztük, hogy a házigazdák szeretete nem mindennapi. Gyors vacsorázás és fürdés után aránylag korán tudtunk menni aludni.

ELSŐ NAP:

Fél kilenckor indultunk fel a hegyre. Szép napos időben óriás léccel alaptechnikát gyakoroltunk délelőtt, majd rövid pihenő után hosszú óriás íveket kezdtük felépíteni. Fél háromig síeltünk, majd le a hegyről. Kis pihenő után, négytől ötig szárazedzést tartottunk futással, létrával, ötszög futással, focival és nyújtással. Fürdés és tanulás után a kolomp hangjára mentünk hatkor vacsorázni. A vacsora után videó elemzés, majd fél kilenckor a jól megérdemelt alvás következett.


MÁSODIK NAP:

Az előző naphoz hasonlóan, fél kilenckor indultunk. Luca megjegyezte, de jó, hogy már van síbérletünk, nem kell sorba állni....de sajnos kellett. Az idő napos, de szeles volt. A hegyen rengeteg csapat foglalt pályát, viszont nagy szerencsénkre az egyik legjobbat kaptuk meg délután egy órától. A terv az volt, hogy délelőtt fél tizenkettőig óriás lendületeket gyakorolunk, majd kicsit hosszabb ebédszünet után tűzött óriás pályában síelünk. Tapasztalatom szerint, a gyerekek szabad síelésnél már a technikát meg tudják síelni, de mikor kapuk is vannak, és a figyelem megoszlik. Ekkor látható, hogy nincsen még beidegződve a már megtanult technika. Az edzés fél négyig tartott, majd a szokásos délutáni és esti programok következtek, azzal a különbséggel, hogy a foci visszavágó elmaradt.

HARMADIK NAP:

Fél hétkor keltünk és nyolckor már a liftnél voltunk. Az volt a tervem, hogy lapos pályán minél több olyan óriás menetet menjenek, ahol a technika automatikussá válhat. A csapat fél tizenkettőig síelt. Eléggé elfáradtak. Szerencsénkre az időjárás csak az edzésünk után romlott el.
A szálláson a rendkívül kedves házigazdák megebédeltettek minket és még útravalót is csomagoltak nekünk. Látták rajtam, hogy egy kicsit érthetetlenül állok a dolog mögött, Ők csak annyit mondtak "ez egy szerethető csapat"  Este nyolc után érkeztünk haza. Annak ellenére, hogy meglehetősen sokan voltak a pályákon, eredményesnek ítélem meg a negyedik táborunkat. Az időjárás miatt újra nagy-nagy szerencsénk volt. A gyerekek nagyon szépen dolgoztak végig. Érdekes, hogy nagyon elfáradtak az utolsó napra annak ellenére, hogy kilométerben kevesebbet síeltünk, mint az előző táborokban, viszont sokkal koncentráltabban végeztük a feladatokat.

Tóth Zalán