magyar|english
Slideshow elrejtése

Családi Sítábor Lachtal December 12-16

Családi sítábor

Lachtal      2014.12.12-16.

Nagy várakozással indultunk el szezonunk első családi sí táborába Lachtal-ra. Síiskolánk már hazai pályának mondhatja ezt a helyet, amihez idén Holleanyó sajnos nem volt túl bőkezű. A pálya üzemeltetői ennek ellenére a fő pályákat síelhetővé tették a kopár hegyek között, amin élvezni tudta a síelés örömeit, gyerek és felnőtt egyaránt. Pedig az időjárás csak éjszaka tette lehetővé a hóágyúzást, napközben barátságos, gyakran napos idő varázsolt egészséges arcpírt mindenki arcára. 

A legkisebbekkel Juli ismertette meg az alaplépéseket a gyerekparkban, ahol varázsszőnyeg segítségével jutottak fel a pálya tetejére, és felfújt mesefigurák között síelhettek le azon, napról napra magabiztosabban. A délelőtti órákban Viki is csatlakozott a kis alakulathoz, hogy gördülékenyen haladjanak a fejlődés útján. Boróka középhaladó csapata, a kék pályák hiányában kitartóan és mosolyogva gyakoroltak, hogy egyre meredekebb lejtőket hódítsanak meg. 

A haladó gyerekekkel Zsombor és Peti kezdte meg a gyakorlást. A népes és lelkes csoportra való tekintettel a kisebbeket Peti, a nagyobbakat Zsombor vette kezelésbe, hogy mindenki a megfelelő ritmusban fejlődhessen tovább. Volt, akit még komolyabb gyengélkedés is csak fél napra tudott eltántorítani az oktatáson való részvételtől, de másnap megújult erővel vett részt újra. 

A teljes felnőtt szakosztályt Kokó vette kezelésbe, kezdőtől a haladó szintig, ha osztódni tudott volna, akkor is minden percében lett volna tudásra szomjas tanítványa. 

Első este zenés táncos játékokkal ismerkedtek egymással és oktatóikkal a gyerekek a játék szobában. Kezdeti óvatosság hamar önfeledt mulatozássá változott. De minden estére jutott valami „apre ski” program a gyerekeknek és szüleiknek. Népszerű volt a wellness részlegben lebonyolított vízilabda mérkőzés is, amíg a szülők a szaunákban pihentek, vagy a partról szurkoltak. Egyik este még vacsora előtt elfoglaltunk egy hüttét, ahol a gyerekek a forró csokitól újra erőre kaptak. De a forralt borok és a gyümölcspárlatok is oldották a hangulatot, alkalmuk volt a családoknak is összeismerkedni, tapasztalatot cserélni. 

Legnépszerűbb talán az utolsó vacsora utáni mézeskalács díszítés volt. Viki karácsonyi hangulatot varázsolt két nagy doboz mézeskaláccsal, amit mindenki saját ízlése szerint díszíthetett ki, vagy akár meg is ízlelhetett.  Kevés remekmű élte meg a száradást, csak miután megteltek a pocakok a finomsággal. 

Utolsó nap nagy izgalommal várta mindenki a táborzáró versenyt, ahol mindenki kipróbálhatta magát „élesben”. Kis köd és némi hóesés is nehezítette néha a versenyzők dolgát. Minden csoport külön kategóriát alkotott, így kiegyenlített küzdelem zajlott, a nagy szurkolótábor örömére. A versenybizottság gyorsan értékelte az időeredményeket, és már délben ünnepélyes eredményhirdetést tartottak, hogy vacsorára mindenki hazaérhessen.