magyar|english
Slideshow elrejtése

2014.december 17-21. Lachtal, Gyerektábor

Síiskolánk rendhagyó módon szervezte ezt a tábort, melyben tanítványaink nagy része szülői kíséret nélkül utaztak velünk a napsütötte és szerencsére síelésre alkalmas Lachtalra. Résztvevőink nagy részét az Utánpótlás Csapat tette ki 13 fővel, hozzájuk csatlakozott három lelkes és régi kis tanoncunk, Mimi, Dávid és Huba. Mivel a csapatban vannak igen kicsi gyerekek, így velük utaztak szüleik is kísérőként, így az utazók teljes létszáma 24 fő lett, Beával, Judittal és Katával együtt.

17-én délelőtt a gyerekeknek még volt lehetőségük iskolába menni, mivel csak délutánra terveztük az indulást. 13:30-kot találkoztunk, csodaszép és kényelmes buszunk ekkorra már megérkezett. A szükséges papírok átvétele, valamint a pakolás után érzékeny búcsút vettünk a szülőktől és elindultunk.

Az út igencsak hosszúra sikerült, de ennek ellenére végig remekül szórakoztunk. Judit jóvoltából DVD filmeket néztünk, így talán nem is tűnt fel, hogy hét és fél órát utaztunk… Nagyjából kilenc óra után parkoltunk le a Monarchia Park parkolójában. Gyors becsekkolás, hipp-hopp kipakolás után vacsoránkat már az apartmanokban fogyasztottuk el. Ezután a szülők és az oktatók igyekeztek mielőbb ágyba dugni a gyerekeket, hogy másnap frissen és kipihenten kezdhessük meg a tábort.

A pihentető alvás után kiadós reggeli következett, majd a vártál rutinosabb öltözés-készülődés után indultunk a pályára.

Első nap délután egyig síeltünk, kihasználva a meglepően jó minőségű havat. Igaz a sok pálya közül csupán egyet tudtunk használni, de úgy gondolom emiatt nem maradt a csapatban hiányérzet. Ez az egy pálya ugyanis mindenféle terepet tartogatott számunkra, így több féle technikát tudtunk igazán jól gyakorolni. A kötelező hóekeíves iskolázó bemelegítő csúszások után, a pálya felső, laposabb szélesebb szakaszán karcolt íveket gyakoroltunk, a keskenyebb meredekebb helyeken inkább forgatott hosszú és rövidebb lendületet egészen a rövidlendületig. Ebédszünet szakította meg minden napunkat, a gyerekek előre megbeszélt menü szerint étkeztek. Délutáni programunk szintén síelésből, valamint uzsonnából, gimnasztikából és alapos nyújtásból állt, melyhez lelkes szülőink is csatlakoztak. Bea jól megdolgoztatta az egész csapatot. Napjaink záró momentuma a vacsora és a telefonok voltak. Tanítványaink nyolc órakor már ágyban voltak, majd fél kilenckor lámpaoltás következett, de előtte mindenkinek lehetőséget biztosítottunk arra, hogy telefonon beszélhessenek az otthoniakkal.

Barna Balázs Édesanyjának, Orsinak köszönhetően csapatunk hangtál-masszázsban is részesült, a gyerekek legnagyobb örömére. Orsi igen érdekes kis oktatása után, minden gyereknek lehetősége volt kipróbálni ez a különleges masszázst. Remek este volt, köszönjük Orsi!

18-án megérkeztek Zalánék a nagy verseny csapattal, így a tábor további részében reggelinél és vacsoránál együtt voltunk, valamint a pályán alkalmunk volt csúszni és fotókat készíteni velük. Utolsó napunkon a versenyzők pályában edzettek, így a mi csapatunknak is lehetősége nyílt arra, hogy havas körülmények között versenypályában gyakorolhassanak.

A tábort megelőző napokban azon töprengtünk, mivel is lephetnénk meg karácsony alkalmából ezeket a lelkes és lelkiismeretes gyerekeket, akik végig edzették velünk az elmúlt évet, szívüket-lelküket tették bele a rengeteg munkába, mindig mosolyogva és keményen dolgoztak az edzéseken. Úgy gondoltuk, hogy biztosan örülnének egy igazi diszkónak, olyannak amilyenek a mi gyerekkorunkban voltak a táborokban. Beszereztünk sok-sok parti kelléket, színes csillogó parókákat, szerpentineket, még diszkó fényt is vittünk magunkkal. Utolsóelőtti este nagy készülődés után, megnyitotta kapuit a meglepetés diszkó a szálloda gyerekjátszójában. Nagy meglepetés volt a gyereke számára, főleg hogy Zalán jóvoltából még „igazi” ajándékot is kaptak. Mindenkinek jutott Vasasos kulacs, valamint egy különleges lécösszefogó. Igazi táncolós, lassúzós buli kerekedett az estéből, öröm volt nézni őket.

A csapat remekül alkalmazkodott a „megváltozott talajhoz”, körülményekhez. A gyerkőcök meglepően jól vettek minden akadályt, eszméletlen profin viselkedtek mindig minden helyzetben. Az oktatás és a tábor folyamán mindvégig fegyelmezettek, rendezettek és összeszedettek voltak. Szeretnénk nekik megköszönni, hogy ennyire együttműködőek voltak, élmény volt síelni a csapattal, akikhez rendkívüli módon alkalmazkodtak azok a gyerekek, akik egyébként nem az Utánpótlás Csapat tagjai.

Tajthy Dórinak, Barna Orsinak, a Bellers szülőknek, Marie-nak és Robinnak, Vízkeleti Ildinek és Péternek szeretnénk köszönetet mondani a hihetetlen sok segítségért. Ők kísérő szülőként vettek részt a táborban, elméletileg a saját gyerkőcüket kísérték, de ha szükség volt rá, a többi gyerekkel is úgy bántak és segítették őket, mintha a sajátjuk lenne.

Mindhármunk számára tanulságos volt ez a tábor, a sokévi tapasztalat mellé sikerült újakkal gazdagodnunk. Mindenképpen szeretnénk hasonlót a későbbiekben, ezzel örömet okozva sok-sok új és régi tanítványunknak.

 Kata,Judit, Bea

 

Végezetül:

Táborvezetőként mindenképpen köszönettel tartozom kolléganőimnek, Beának és Juditnak. Úgy gondolom, egy nagyon erős egységet alkottunk hárman, kiegészülve a szülőkkel. Maximálisan helyt álltunk minden helyzetben, a tábor folyamán rendkívüli összhangban voltunk egymással és erre nagyon büszke vagyok.

Ezúton is szeretném megköszönni Jánosnak a rengeteg segítséget, amivel segítette az utazó oktatók munkáját. A tábort megelőző hetekben, napokban hihetetlen nagy segítséget nyújtott a szervezésben, logisztikában és nem utolsó sorban abban, hogy a sok, bonyolultnak tűnő helyzetben sem veszítettük el a lelkesedésünket, motiváltságunkat. Bölcs csendességével, diplomatikusságával mindig minden nehezebb helyzetben pozitívan tudott megerősíteni.

Kata