magyar|english
Slideshow elrejtése

Családi sítábor Kreischberg. 2015. január 10-14.

Alig léptünk át a 2015-ös évbe és máris sítáborba utaztunk. Síiskolánk által szervezett havas sítáborunkban több mint 40 fő résztvevő volt. Szombaton, estére vártuk a családokat. A helyszín új volt. A csodálatos Kreischberg – Murau havas lejtőit síeltük be 3,5 napon keresztül.

Az apartmanos szállások elfoglalása után a vacsora következett, majd este táncos ismerkedési programmal fogadtuk a gyerkőcöket. A remekül kialakított gyerek-játszó egész idő alatt kedvelt találkozó helyszínné vált a vacsora utáni időszakban. Nagy örömmel érkeztek a gyerekek a minden nap változatos programra. Volt társasozás, ahol a legkisebbek csúful megvertek minket, de főleg engem :-) Volt mese nézés, önfeledt kacagással. A szállodában egy nagyszerű medence és wellness részleg szaunával biztosította még a síelés utáni programok tökéletessé tételét.  Második nap délután positepsizés csalt mosolyt a kicsik arcára, de volt egy apuka is aki beállt a csuszkálásba.

Négy csoportban folyt az oktatás. A legkisebbeket Boróka, a közép haladókat Judit, a halódókat Viki tanította. A felnőttekkel Gyuró szántotta a lejtőket.

Az első sínapunkon, vasárnap 10 órakor kezdtük meg az oktatást. Ezen a napon az időjárás sajnos nem a legszebb oldalát mutatta. A völgyben még kellemes időt a hegyen cudar szél és erős hóesés váltotta. A hó persze rá is fért a pályákra, mivel az előző napon érkezett az erős felmelegedés miatt eléggé megromlott a lejtők állapota.

A rossz idő csak a legkisebbeknek okozott kellemetlenséget, a nagyobbak keményen megküzdöttek a széllel, köddel és egyéb elemekkel. Ezen a napon a középhaladó csoporttal a délelőttöt a húzóköteles pályán töltöttük, majd délután megismerkedtünk a csákányos liftezés rejtelmeivel. Az első nap az összehangolódással telt. Sokat gyakoroltunk, hogy másnap a rövidke pálya után a nagy piros lejtőkön is le tudjunk együtt siklani.

Egész éjjel esett, de másnap az idő kivirult és csodálatos napsütés fogadott minket a hegyen. És ez így is maradt hazautazásunk napjáig.

Sokat gyakoroltunk kis csapatunkkal, nagyon élveztük az eleinte még végeláthatatlan hosszúnak tűnő piros pályát. A nagy kabinos felvonó melyen rendszerint közlekedtünk a kedves gyerek storyk, vidám nevetések helyszíne lett, mellyel még jobban összekovácsolódott csapatunk. Utolsó nap délelőttjén szervezett versenyre is jól felkészültünk, így nagyon jó időkkel végeztük a futamunkat.

A nagyok mind ez idő alatt Vikivel szántották a lejtőket. Sítudásuk óriásit fejlődött, de erről majd ő is ír bővebben.

 

Gyuró vezette felnőtt csapatban délelőtt a kezdők, majd délután a haladó vettek részt az okításon. A remek terepeken a fejlődés is gyorsabb volt. Sokszor csak magunk voltunk a pályákon, mely reggelente szinte tükörfényesre volt ratrakolva. A haladó felnőtt csapat a tökéletes pályákon a carvingozás technikáját tanulták, illetve csiszolták tovább.

A legkisebbekkel foglalkozó Boro bizony nagyon sok energiát fektetett abba, hogy minden pici megszeresse a síelést, és megtanulja a „pizzaszeletet”. A leglelkesebb kicsi Nati, akit se hó sem szél nem tántoríthatott el a lejtőtől és picikét mindig sírdogáló, de aztán mégis odafigyelve tanuló Alíz a végére már boldogan csúszott a lejtőn. A csapat két kis fiúja közül Regő is minden nap reggeltől délutánig gyakorolt, a legkisebb Lukácsot sem lehetett a pályáról könnyen elvinni egy délutáni alvásra.

Utolsó nap délelőtt szikrázó napsütésben tartottuk meg a verseny, ahol az első három helyezett érmet a többiek oklevelet kaptak. 10 órakor a kitűzött pálya tetején a gyerekek nagy izgalommal sorakoztak. Egy gyakorló kör után már időméréssel csúsztak. 11.30-kor az eredményhirdetésnél izgalommal vártuk az eredményt.

Aztán eljött a búcsú pillanata, aki még akart családosan síelhetett, de a résztvevők nagy része hazafelé indult.

Kiválóan sikerült idei első táborunk, a helyszín és a szállás nagyon jó választásnak bizonyult, és reméljük jövőre ismét találkozhatunk Kreischebergen.