magyar|english
Slideshow elrejtése

Családi sítábor Lachtal 2015. 01.24-28

Béla így látta ezt a pár napot, mentségére legyen, hogy rég járt velünk táborban smile hangulatjel  

Egy Marslakó sítáboraHol volt, hol nem volt, volt egyszer egy Marslakó, aki egy szép, légkörmentes napon kitalálta, síelni indul. Felütötte Naprendszer térképét és a Marshoz legközelebb lévő síterepre bökött, mely az Ausztriában lévő Lachtal volt. Utazásához ki kellett választania azt a pillanatot, amikor a Mars a legközelebb van a Földhöz, ami egy centivel nem több 80 millió kilóméternél. A naptár szerint pont hármat kellett ehhez aludni, mire nagyon izgatott lett, és nyomban pakolni kezdett.

Végre eljött a nagy nap!

Felvette szkafanderét, elgereblyézte tornácáról a kicsapódott szénsavhavat, lesöprögette az ablakokról a vasoxidport és -120 fokos nappalijában levette a fűtést, hisz nagy útra indul, felesleges ilyen hőségét hagyni, ha már senki nem marad otthon.
Beült szuperszónikus űrhajójába, elővette GPS-ét és beírta a lachtali címet. Egy megállót tervezett a Deimosz holdon, itt elfogyasztotta zuzmószendvicsét és megtankolta űrhajóját.Érkezése nem volt zökkenőmentes, át kellett hatolnia a Föld légkörén, de amint megpillantotta a havas osztrák hegycsúcsokat, elállt a lélégzete. Még soha nem látott ilyen szépet, minden fehér volt és tiszta, sehol a vaspor és a vörös sziklák, csak hó, hó és hó, ameddig a szem ellát.
Másnap reggel szépen felöltözött, összekészítette sífelszerelését és jegyet váltott a lachtali pályákra. Amint sorbanállt a felvonóhoz nagy hangzavarra lett figyelmes. Egy sereg tarka-barka mezbe öltözött gyerek síelt le a fehér hegyoldalon, akik mellkasán ez állt: “Pasaréti Síiskola”.

 


Nagyon megtetszett ez a Marslakónak. Minden gyereknek ragyogott az arca, egyik szebben síelt, mint a másik és mikor a pálya aljára értek, elordították magukat: “Hej-hó, sízni jó!" A Marslakónak nem kellett több, utánuk eredt és követte őket mindehova. Együtt síeltek naphosszat, át ezer és ezer pályán, rengeteg izgalmas feladatot gyakoroltak be, majd mikor eljött a délután, mindenki elégedetten csatolta le sílécét és tért be házikójába. A délutáni programokra is belopódzott ám: mesét nézett a játékszobában, szánkózott az erdő mellett, forró kakaót ivott a hüttében, és még a medencébe is beugrott, mikor nem figyelt oda senki.Négy napig mulatozott így együtt a Pasaréti Sísulisokkal, majd a negyedik nap ő is ott szurkolt a pálya szélén minden kisgyerkőcnek, hogy minél ügyesebben síeljenek. Az éremosztásnál ő tapsolt a leghangosabban és örült mindenki sikerének.
Nagyon megtetszett neki ez a tábor és elhatározta, hogy jövőre ő is jelentkezik. Az utolsó csúszás után szomorú volt, hogy haza kell indulni, de vígasztalta, hogy ha újra leesik a hó, már ő is sísulis csoporttal jöhet Lachtalba táborozni.

Remélem nagyon sok kispajtása lesz...

A táborról készült képek a galériából letölthetők: http://pasaretisiiskola.hu/galery/index