magyar|english
Slideshow elrejtése

VI. VASAS PASARÉT SÍKUPA ÁPRILIS 18.

Csatolás, bemelegítés Katus Attilával, és meg is kezdődik a VI. Vasas-Pasarét Síkupa. A színvonalas versenyen hat korcsoportban közel 170 versenyző indult.

Bemelegítő csúszások alatt a versenyzők bejárhatták a pályát. „Huu ez nagyon csúszik”  mondta egy kis lány. A 70 méter hosszú Pasaréti pálya bizony a technikásabb műanyag pályák közé tartozik.

De az indulók előtt ez sem volt akadály.A megmérettetést megelőző két hétben lehetőség nyílt felkészülni a versenyezni vágyó tanítványoknak, szülőknek, és a síiskolák csapatainak. Oktatóink heti két edzéssel várták a bátor vállalkozókat, ahol specifikus gyakorlatokkal, pályasízéssel csiszolhatták tudásukat. Az edzés alkalmával már látszott, hogy még a tavalyinál is nagyobb létszámban érkeznek a nagy nap reggelére az indulók.  A Pasaréti Síiskola mellett számos síiskola és egyéni versenyző is képviseltette magát.

Oktatóink számára a nap 8.00-kor kezdődött. A már előre egyeztetett pozíciókat gyorsan mindenki elfoglalta.

A regisztrációk után elsőként a legkisebbek csatolhattak, három korosztálynak volt az első ütemben az edzés, bemelegítő időszak. Nekik fél óra felkészülés után kezdődött meg az igazi csatározás. A legfiatalabbak közt is már nagy harc alakult ki a dobogóért, de nem kellett búslakodnia annak se, aki véletlen lecsúszott róla, hisz minden egyes indulót névre szóló oklevéllel és ajándékcsomaggal díjaztunk.

Ezt követően került sor, a 2007, 2008-es születésű gyerekek versenyére. Szintén fél óra melegítés után csaptak bele komolyabbnál komolyabb kanyarokba. Ebbe a két kategóriába érkezett a legtöbb nevezés, szép számmal láthattunk remek csúszásokat, óriási mentéseket, mindenre kész, elszánt versenyzőket, századra szoros időket, így a verseny ezen, szakasza igen izgalmasan alakult.

A harmadik etapban a legnagyobbak - 2005-2006, majd 2003-2004 között született gyerekek - vették birtokba a pályát, és 4-5 gyakorló csúszás után, összemérhették tudásukat. 

Az idei évben a tavalyi győztesek már rajtszámukban is kiemeltnek számítottak, mindenki láthatta, most egy tavalyi bajnok indul. A címvédés szinten minden esetben sikerült is.

Akik éppen nem csúsztak, azok is találtak maguknak izgalmas programot, hiszen a verseny ideje alatt ugráló vár üthették el az időt, és ahogyan tavaly idén is volt arcfestés is. A felnőttek ez idő alatt a Volvo újdonságait tekinthették meg.

A futamok legvégén a most már elmaradhatatlan családi csapatok futamán izgulhattak a pálya szélén a családtagok, szurkolók.

9 csapatot díjazhattunk a verseny méltó zárásaképpen. A Családi verseny eredményhirdetése előtt, még volt idő az éhesebbeknek fánk evésre, vagy a maradék gulyás elfogyasztására, a bámészkodók pedig a jövő évi HEAD újdonságok végig nézegetésére

Azt hiszem, aki ellátogatott hozzánk, jó szívvel zárta le az idei szezont, akár versenyző, akár szülő, akár edzőként volt jelen. Jó volt látni, hogy ennyi gyermek űzi ezt a sportágat, leli benne örömét nem csak télen, hanem akár a tavaszi-őszi hétköznapokban is. 

A bajnok alkalomhoz illő kupával, a dobogósok éremmel és ajándékcsomaggal gazdagodtak szponzorjaink jóvoltából. 

A képek már a galérában. Klikk ide és letölthető.