magyar|english
Slideshow elrejtése

Sí és bringás tábor Judittal, Petivel és Balázzsal

Sí és kerékpár tábor

2015.07.27-31.

Judit, Balázs, János, Peti

               

„Nyár közepén síelni? Biztosan csak álmodta a gyermek…” Mondhatta ezt legyintve a szomszéd, a postás, a zöldséges, és mindenki, akiknek elmesélték a gyerekek, miben volt részük velünk ezen a héten. Pedig nem lehetetlen, hála az egész évben remekül használható Neveplast műanyag sípályánkak. Így a már síelni tudók sem estek ki a gyakorlatból, csiszolhatták, fejleszthették sí tudásukat minden nap, akik még sosem álltak lécen, azok is megismerkedhettek az alapokkal. Mellette a kerékpározást vettük górcső alá, nem csak mint kiegészítő sporteszköz, hanem korunk egyik legdinamikusabban fejlődő környezetbarát közlekedési eszköze. Az időjárás sokszínű volt, akár csak a programok, de nem rettentette el a lelkes gyereksereget az eső sem.

Hétfő reggel ismét gyerekzsivajra ébredt a „pasaréti gleccser”, és a bázis előtt gyülekező bringák azt sugallták, itt valami jó dolog készül. Érkezés és a kerékpárok műszaki ellenőrzése után tízóraival töltöttük meg az üzemanyag raktárainkat, majd a KRESZ ismereteinket bővítettük játékos formában. Megismerkedtünk a kerékpárok típusaival, főbb részeivel, majd nyeregbe pattantunk. A sípálya körüli változatos terepen építettünk ügyességi pályát, amin sokféle koordináció fejlesztésre, manőverezési technika gyakorlására volt lehetőség. Ebéd után a játszóteret hódítottuk meg, majd a síelésnek is hódoltunk. Uzsonnával és játékkal zártuk a napot.

Kedden átismételtük a hétfőn tanultakat elméletben és gyakorlatban is, majd a tízórai után éles bevetésre indultunk. Elkerekeztünk a Városmajorba, javarészt kerékpárúton, és tudásszinteknek megfelelően csoportokra osztódtunk, oktatói vezetéssel gyakoroltunk. A minimanók Jánossal és Judittal fejlődtek, az olajozott villám csapat Balázzsal hódította meg a parkot, a szuperkrossz csapat Petivel járta be a major lejtőit és ugratóit. Hazakerekeztünk és ebéd után a játszótéren töltődtünk. Délután még síelni is maradt energia.

Szerdán kis gyakorlás után a Városligetbe buszoztunk kerékpárokkal együtt, hogy a KRESZ parkban gyakorolhassunk oktatói vezetéssel, majd kis csoportokban és önállóan is, igazi táblákkal, működő szemaforokkal, éles forgalmi helyzetekben. Későbbre csúsztatott ebédünket, mint minden nap, a Pasaréti Club Étteremben fogyasztottuk el, hogy energiát nyerjünk a délutáni síeléshez. A tréning után pedig szabad program, gumiasztal és kerekezés foglalta keretbe az uzsonnát.

Csütörtökön az időjárás nem éppen a barátságos arcát mutatta felénk, de a lelkes csapat eltántoríthatatlan volt az eredetileg tervezett Jánoshegyi túrától. Felöltöztünk esőkabátokba, elgurultunk a fogashoz, és irány a Normafa. Tízórainkat egy esőtől védett játszótéren fogyasztottuk el, és indulásra el is állt az eső, mint ha megijedt volna a bátor csapattól. Elkerekeztünk a kilátóhoz, körbe a János hegyet, majd vissza a fogashoz. A hosszú túra ellenére alig akartak visszatérni az ebédre. Az akkumulátorok feltöltése után játszótéren és a sípályán folytattuk a délutánt.

Pénteken a Budakeszi Vadasparkot fedeztük fel, kivételesen kerékpárok nélkül. A gyaloglás tempóján érzékelhető volt a fáradtság, de a parkban lelkesen mentek helyszínről helyszínre , meglesve az állatokat. A megfáradt vándorok ebéd után a játszótéren töltődtek fel, és hófánkozással, játékkal zárták a hetet.   

Minden nap egyre nehezebben akartak hazamenni a gyerekek, maradásra bíztatva az érkező szülőket. Így volt ez pénteken is. Ez az egyik legjobb visszacsatolás számunkra, ha a gyerekek jól érzik magukat nálunk.

Mi is jól éreztük magunkat veletek, visszavárunk benneteket augusztusi táborainkban is! 

Judit, János, Balázs, Peti