magyar|english
Slideshow elrejtése

Őszi Sí tábor Pasaréten! 2015.Október 26-30

Idén is lehetőséget biztosított síiskolánk az őszi szünet aktív, sportos eltöltésére, napközis őszi sí tábor keretein belül. Mint kiderült, erre nagy igény volt – hiszen majd 30 résztvevővel és 3 oktatóval zajlott le a tábor. A résztvevők életkor és tudás szint szerint is nagyon megoszlottak – Az óvodás csöppségektől a tizenéves fiatalokig; a 0 kilométeres kezdőktől, a sokat látott haladókig. Ez azonban nem volt hátrány, a tábor végére igazi csapattá kovácsolódtunk össze, ahol a nagyobbak segítették a kisebbeket, a kisebbek pedig boldogították a nagyobbakat – de végül mindenki megtalálta a méltó helyét!

A tábor felépítése: Minden reggel 8 órától vártuk a lelkes gyerekek és az álmos szülők érkezését. Egészséges reggelivel indítottuk a napot, ami általában gyümölcsből, műzliszeletből vagy joghurtból állt. Amikor mindenki jól lakott, indulhatott a délelőtti, másfél órás síelés, ahol tudás szint szerint bontva, három csoportban oktattuk a gyerekeket. Ezt kis pihenő és szabad foglalkozás, majd az ebéd követte a sportcentrum éttermében. Az ebédnél is igyekeztünk minden sajátos igény kielégítésére és a tápláló és energiában gazdag ételek biztosítására. Ebéd után játszóterezés, és szabad program következett, majd a délutáni síelés, ami az előbbi forgatókönyv szerint zajlott. Ez után jöhetett a jól megérdemelt uzsonna, ami általában valamilyen desszertet (péksütemény, keksz, süti, túrórudi, stb..) is tartalmazott. A jóllakott, kimerült, de vidám gyerekeket 16órátó lehetett elvinni – ami nem mindig ment könnyen...!

A szabadidőben volt számháború, foci, trambulinozás is és a gyerekek birtokba vehették a „bázist” (a sípálya körüli kis erdős részt). Az utolsó nap Síverseny került lebonyolításra, ahol nem és tudásszint szerint hirdettünk eredményt és osztottunk ehető díjakat és kitűzőket. Az utolsó nap délutánját a gyerekek által nagyon kedvelt hófánkozássalzártuk le.

Tapasztalatok: A visszajelzésekből és a mosolygó arcok láttán egyértelműen azt gondoljuk, hogy egy értékes és vidám hangulatban eltöltött tábort tudhatunk magunk mögött, ahol igyekeztünk kedvezni a legkisebbektől a legnagyobbakig, a kezdőktől a haladókig minden résztvevőnek. Úgy éreztük, hogy egy igazán jó kis csapatot sikerült összehozni a tábor végére, ahol mindenkinek helye van. Abban biztosak vagyunk, hogy jó levegőn, szerencsére szép időben és egészséges, mozgásban gazdag formában telt ez a hét. Szakmai véleményünk szerint nagyon pozitívan sikerült az oktatás, hiszen a kezdők megtanultak megállni, kanyarodni és a felvonózással is megismerkedtek; a középhaladók egész a pálya tetejéig merészkedtek, a haladók pedig már a párhuzamos síelés alapjaival ismerkedtek.

Záró gondolatok: Egy nagyon nyüzsgő, sportos tábort tudunk magunk mögött, ahol reményeink szerint mindenki megtalálta a számítását és jó hangulatban töltötte el az őszi szünetét. Elmondhatjuk, hogy szomorúságot, sírdogálást, egyhelyben ücsörgését alig láttunk ez alatt az egy hét alatt! Inkább ennek ellenkezője, a nyüzsgés, a felszabaduló energiák, a „rosszcsontság”, a határok próbálgatása volt a jellemző – ami véleményünk szerint sokkal pozitívabb oldal, még ha kicsit nehezebb dolga is van így fegyelmezés terén az oktatóknak.

A képek a tábor jó hangulatáról már a galériában megtalálható.klikk ide:http://pasaretisiiskola.hu/galery/index