magyar|english
Slideshow elrejtése

Letűztük a vasas zászlót Ausztriában!

 

Először fordult elő a klub életében, hogy szinte a csapat összes versenyzője rajthoz álljon Ausztriában. Erre azért kerülhetett sor, mert a január második hétvégéjére kiírt innerkrems-i verseny hó hiány miatt el lett halasztva. Ez kapóra jött csapatunknak, akik a windischgarsten-i síklub igazolt versenyzői, így indulhatnak a tartományi versenyeken.

Csütörtökön iskola után vágtunk neki a szokásos, már-már rutinnak mondható utazáshoz, mely alig 4,5 órát vesz igénybe a Vasas-síházig. Az idén új szakácsnővel felálló ház most is remek vacsorával várta csapatunkat.

Pénteken GS edzéssel kezdtünk a hazai terepnek számító Hinterstroderen. Nehéz körülmények között tréningezett az egész csapat délelőtt. Délután a gyerekek iskoláztak, a serdülőknek pedig nagykapus szlalom edzést vezényeltünk. Délután némi izgalom volt az autóval a hazajutáskor, de szerencsére az ÖAMTC ott volt a szeren, és megoldotta a sebváltó gondjainkat. Este léc-szervízelés, majd korai fekvés volt a program.

Szombaton kettévált a csapat. A serdülőkkel Pallus 6:30-kor indult Gosauba szlalom versenyre, míg a gyerek korcsoport versenyzői edzettek Hinterstroderen a másnapi wurzeralm-i óriás versenyre. A serdülőkre nehéz körülmények vártak, mivel a pálya nem fagyott ki éjjel, így óriási kádak alakultak ki a verseny során. Ez áldozatokat is szedett csapatunkból, sajnos Fazekas Dani kiesett az első futamban. Jól szerepelt Körtvélyessy Kata, aki az előkelő 8. helyen végzett az U14 lányok mezőnyében, ahol az elsők is 50 másodperc feletti időket mentek. Körtvélyessy Laci az U14 fiúk mezőnyében állt rajthoz 42 társával együtt, és óvatos versenyzéssel végzett a 22. helyen. A velünk együtt itt lévő Úry Bálint remekül versenyzett magas rajtszáma ellenére, és a második futamban óriási menetet produkálva végzett a 2. helyen!

A 100 km-es hazaút után a serdülők tanultak, addig a gyerekek a tornateremben dolgoztak.  Pallusnak maradt a szokásos esti program, élezés, vaxolás.

Vasárnap a serdülők ismét Gosauba mentek, még egy slalom versenyre. A pálya vasárnapra már kifagyott, de mivel a nap ismét előbújt a felhők felett, a pálya most is rohamosan romlott. Az első futamban is előkerültek a föld foltok. Kata remekül ment az első futamban, 5. idővel ért célba, kicsit több mint 2mp hátránnyal. Feljebb akart lépni! Fazekas Dani jó sízéssel 16 helyen ért be, Laci 19. helyen a 42 főt felvonultató U14 fiú mezőnyben. A második futamban Kata javított, és összetettben feljött a 4. helyre, ami kiváló eredmény! Dani hibázott a második futamban, gyalogolnia kellett, így be kellett érnie a 26. pozícióval. Laci viszont megtartotta 19. helyét, ami előrelépés a tegnapi verseny után.

Mindent egybevéve szépen helyt álltak serdülő versenyzőink, kinek többségének ez volt az első nemzetközi versenye.

A gyerekek Wurzeralmra mentek, a helyi kupasorozatra. A rendezők remekül birkóztak meg a 185 indulóval, és minden szépen terv szerint zajlott, 1 órakor lehetett hazaindulni a díjkiosztó után! Ezen ráadásul nem csak sportszerűségből kellett részt venniük, hanem mert remek eredményeket értek el az ifjak! Gál Zsófi szuper versenyzéssel, és az egész csapatból a legjobb időt futva végzett a 2. helyen az 2006-os kategóriában. 39 századdal lemaradva követte Körtvélyessy Dóri, aki a 4. helyen végzett ebben a kategóriában! Gyüre Dávid a 2006-os fiúk mezőnyében alakított nagyot, második helyen végzett, míg Vas Lóránt a 9. helyen végzett. Vas Vince pályát tévesztett, kizárták. A 2004-es lányok között Hámori Dóra 9. helyen végzett, míg a 2005-ös lányok közt Ghymes Luca lett 5. A 2004-es fiúk versenyében Negyeliczky Brúnó 12., Gyüre Benedek 13. helyen végeztek.

A fentiek után kijelenthetjük, hogy remek hétvégét zártak versenyzőink Ausztriában, folytatás jövő héten Murauban, a Magyar Kupa keretein belül!

Pallus