magyar|english
Slideshow elrejtése

Családi sítábor Krvavec, Szlovénia, 2016. febr. 6-10

A Pasaréti síiskola vezetői úgy döntöttek, hogy idén egy új helyszínt, a szlovéniai Krvavec síterepét is próbáljunk ki. A szállás a hegyen helyezkedett el, ahova kalandosan, kabinos felvonóval és terepjárókkal lehetett feljutni. A kényelmes megvalósítás érdekében oktatóink, illetve a helyszínen dolgozók nyújtottak segítséget.

Gyönyörű napsütéses időben érkeztünk a hegyre, ahol remek kilátások fogadtak, ám másnapra sajnos elromlott az idő. De edzett kis csapatunk remekül vette az akadályokat ködben, majd esőben… sőt, hóviharban is! A gyerekek a körülményeknek köszönhetően nagyon sokat fejlődtek, hiszen minden hó és időjárás viszont megtapasztalhattak a négy nap alatt, hiszen a rossz minőségű vizes latyaktól a mély, friss hóig mindent kipróbálhattunk. A szálloda dolgozói mindenben segítőkészek voltak, az időjárás romlása miatt igyekeztek kárpótolni minket még egy kellemes szaunázással is.

A családoknak minden estére biztosítottunk programokat. Első este egy kis forralt borral és forró teával kedveskedtünk a vendégeknek. Minden estére szerveztünk egy-egy izgalmas programot, kézműveskedtünk, társasoztunk, moziztunk, csocsóztunk, illetve diszkóztunk. A kézműves foglalkozások alkalmával farsangi maszkokat készítettünk a gyerekekkel. A társas játékokba még a felnőttek is beálltak, akárcsak a csocsó bajnokságnál. A hét eseményeit egy gyerek sí-verseny zárta, melyen hatalmas versengés és hangulat volt. Az eredmények ünnepélyes kihirdetése után a gyerek és szülők együtt buliztak a mini-diszkó alkalmával, ahol a zeneszámok kiválasztásánál a kicsik kívánságait teljesítettük.

Utolsó nap reggelén óriási, 40 cm-es hóra ébredtünk. Délre már az idő is kitisztult, és csodálatos napsütésben tapasztalhattunk meg újabb és újabb pályákat, amiket a köd és a rosszidő három napig elzárt előlünk. A déli közös elköszönésnél, már minden kisgyerek sajnálkozott, hogy vége a tábornak - „Jaj, de kár, hogy pont ma kell hazautazni, hiszen olyan csodás itt síelni” – mondták közösen.

Büszkék lehetünk csapatunkra, hiszen, a kellemetlen időjárás ellenére is nap, mint nap megjelentek a gyerkőcök az oktatáson, vidáman síeltek, sokat tanultak.

Reméljük jövőre szerencsésebb időpontot választunk.