magyar|english
Slideshow elrejtése

Sí, Snowboard és bringa tábor

Egy újabb kalandos nyári tábort zártunk július 29-én a Pasaréti Siskolában.

Ez a hét is formabontó volt a síiskola életében, mert először bicikliztek, síeltek és snowboardozhattak a gyerekek egy táborban. A lelkes gyerekeket Saci, Noncsi, Peti és János várta ezen a héten.
A sok bicikli láttán izgalmas hét elébe néztünk. A délelőttök a kerékpáros programoké a délutánok pedig a sportjátékoké és „havas sportoké” voltak

Hétfőn már nagyon vártuk a gyerekeket, hogy együtt biciklizhessünk. Először a kerékpározás technikai és gyakorlati alapjaival ismerkedtek meg a gyerekek, amit ügyességi akadálypályán gyakoroltak. Majd elméletben is elsajátították a KRESZ alapszabályait. Ebéd, és kis játék után kezdődhetett a síelés és a snowboardozás.

Kedden legurultunk a Városmajorba, ahol csoportokba bontva róttuk a köröket. Itt tovább fejleszthették a gyerekek gyakorlati tudásukat. Pihenésként beugrottunk a játszótérre. Délután a síelés, snowboardozás előtt sorversenybe mérhették össze a csapatok az erejüket.

Szerdán a városligeti KRESZ parkba látogattunk el, ahol a tudásukat gyakorlatban is kipróbálhatták. Ebéd után kis játszóterezéssel vezettük le a délelőtti kerékpározást, majd egy kis agytorna következett, a nap során megtanult közlekedési táblákból kaptak a gyerekek kvíz feladatokat. Majd folytattuk egy kis testmozgással, következtek a „havas” sportok.

Csütörtökön megtréfált az időjárás minket, és majdnem vizibiciklizés lett a program. Az eső miatt a délelőttöt a síiskolában kellett töltenünk. A gyerekek ez idő alatt saját ízlésük szerinti síléceket és snowboardokat terveztek. Tartásjavító edzéssel folytattuk a napot, majd társasjátékkal és végezetül tréfás sorversennyel zártuk a délelőttöt. Délután tovább gyakoroltuk a síelést és snowbordozást.

Elérkezett az utolsó nap. A hét leghosszabb túrájára indultunk el, a János-hegyi kirándulásra, ahova fogaskerekűvel kezdtük az utazásunkat. Délután a síelés és snowboardozás után következett az elmaradhatatlan hófánkozás, ami minden táborban nagy népszerűségnek örvendett. Majd táborzáró ceremóniával és oklevéllel búcsúztunk el a gyerekektől.
Szuper hetet töltöttünk együtt, köszönjük, hogy eljöttetek!

Saci, Noncsi, Peti és János

Hangulatképek a galériában: http://pasaretisiiskola.hu/galery/index

Nézd meg a kisfilmet is.