magyar|english
Slideshow elrejtése

Ha nyár, akkor nyári sítáborok a Pasaréti Síiskolában!

Nagyon sok gyerkőc tudja ezt már jól, így most is köszönthettünk ismerős arcokat az idei első sí-görkori táborunkban, ám új gyermekeket is megismerhettünk, akiknek nagyon örültünk. 

A síiskola életében már szokássá vált, hogy az első táborban a síelés mellett görkori tudásukat mélyíthetik el a sportolni vágyó gyerekek. Számomra azonban ez volt az első nyári tábor, így izgatottan vágtam bele ebbe a jónak ígérkező kalandba hétfő reggel 8-kor Julival, Bencével, Katával, no meg persze a pótolhatatlan Jánossal karöltve. 
A tábort egy ismerkedéssel és tízóraival kezdtük, majd rögtön sícipőt húztak a gyerekek, és kezdődhetett a síelés. A csapatot két csoportra osztottuk: volt egy haladó csoport, ahol a gyerekek sítudását mi csiszolgattuk Julival, a kezdő sízőknek pedig Bence segített. A nagy meleg ellenére remekül teljesített mindenki. 

Az ebédet követően következhetett a görkori. Kisbusszal mentünk át a Görzenálba, ahol 3 csoportban koriztunk a gyerekekkel: a haladókkal Bence foglalkozott, a középhaladókkal Juli, a kezdőknek pedig én mutattam meg az alap mozdulatokat. Nekem személy szerint nagy élmény volt, hogy óra végére sikerült eljutnom a csoportommal az egy helyben esés-keléstől addig, hogy már egy teljes kört tudtunk menni. 
Görkori után visszamentünk a sísuliba, ahol uzsonna után szabadon játszhattak a gyerekek. 

A következő három nap kicsit másképpen telt, mivel délelőttönként jártunk görkorizni, és délután voltak a sí edzések. Az idő pedig napról napra melegebb lett, ami kicsit nehezítette a körülményeket, de a gyerekek hősiesen helyt álltak minden edzésen, mi pedig fokozottan ügyeltünk arra, hogy mindig elegendő mennyiségű folyadékot fogyasszanak, így ez sem tudott eltántorítani minket a síelés és korizás élményétől. 
Az utolsó, csütörtöki görkori edzést egy sorversennyel zártuk, ami döntetlennel zárult. Nagyon jó érzés volt látni, ahogy a gyerekek napról napra fejlődnek, illetve azt, hogy egyre felszabadultabban tudják élvezni a velünk eltöltött időt. 
A szokáshoz híven az utolsó napot most is egy kirándulással kezdtük, amit majdnem elmosott az eső, de szerencsére még idő előtt elállt, így el tudtunk indulni Normafára. Fogaskerekűvel és gyermekvasúttal mentünk, és a virágvölgyi állomáson szálltunk le, ahol a gyerekek a nemrég felújított játszótéren játszhattak. 
A sísuliba visszaérve kicsit pihentünk, majd kezdődhetett a síverseny! Már minden gyerek nagyon izgatottan várta, hogy megmutathassa, mit tanult az elmúlt 4 napban. Egy nagyjából 12 másodperces pályán kellett lemenniük a haladóknak, a kezdők pedig kicsit lejjebbről vágtak neki az izgalmas versenynek. Mindenki kétszer csúszhatott le a versenypályán. A versenyt- és a tábort is egyben- egy eredményhirdetéssel zártuk, ahol mindenki kapott oklevelet és egy Pasaréti Síiskolás karkötőt. 

A gyerekektől és több szülőtől is nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk, többen tervezik, hogy további táborainkba is eljönnek. Rengeteg fotót készítettünk, illetve a gyerekekkel utolsó nap csináltunk egy nagy plakátot, hogy minél több szép emléket őrizzünk meg a táborról. 
Nekem a várakozásaimat is felülmúlta ez az 5 nap, és amellett, hogy rendesen elfáradtam egy-egy nap után, fel is töltődtem a gyerekek energiáinak köszönhetően. Nagyon várom a többi tábort is, hogy minél több gyereket ismerhessek meg, és hogy minél többüknek csalhassak mosolyt az arcára egy-egy jól sikerült edzés vagy program után.

A kellemes hangulatot fotókon is megörőkítettük. Ha még nem jelentkeztetek, reméljük kedvet kaptok, és következő táborainkban téged is köszönthetünk. Tovább a galériába a további képekért.

Tóth Petra