magyar|english
Slideshow elrejtése

Sí, snowboard és uszás tábor 2017

2017.07.10-én vette kezdetét a Pasaréti Síiskola idei, immáron negyedik nyári tábora. 

A héten a gyerkőcök a szokásos sízés és snowboardozás mellett egy merőben más közeggel is meg ismerkedhettek, a vízzel.

Egyesekre még a vízben való otthonos mozgás elsajátítása várt a kismedencében, másokrnak pedig már a nagymedencés úszás technika finomítása következett.

Hétfőn reggel  11 lelkes gyermekkel ismerkedhettünk meg. Akadtak olyanok, akik idén először látogattak el a síiskolába, de voltak olyanok is, akik már második vagy harmadik(!) alkalommal jöttek idén hozzánk. A gyors ismerkedés és tízórai után el is indultunk az első úszásoktatásra a nem túl messzi MOM Sportközpont uszodájába, ahol már várták a fiúkat s lányokat a fáradhatatlan úszóoktatók. A csapat egyik fele a kisvízben kezdte el gyakorolni az alapokat, míg a többiek - akik már több éves úszó tapasztalattal bírtak – a nagymedencében fejlesztették gyorsúszó és hátúszó technikájukat.

A fárasztó délelőtt után, délután rövidebb szabadprogram (foci, társasjáték, kártyajáték) következett, majd mindenki a tudásszintjének megfelelően snowboardozott Sacival, illetve síelt velem a napi program hátralévő részében.

Kedden, Szerdán a hétfői naphoz hasonlóan a délelőtti időszakban az úszástudásukat pallérozták a gyerkőcök az uszodában, a délután során pedig a síző és snowboard technikájukat javítgattuk Sacival.

Csütörtökön az utolsó úszásórát és az ebédet követően délután rendeztük meg a síversenyt, amelyen minden résztvevő nagyszerűen teljesített, nagyon gyors és egyben jó idők születtek a kijelölt pályán. Ezt követően az eredményhirdetésre is sor került, ahol különféle ajándékokkal és oklevéllel díjaztuk minden síelő és snowboardos teljesítményét.

Az utolsó, pénteki nap délelőttjén a hagyományosnak mondható kirándulás volt a délelőtti program, a fogaskerekűzés, és a gyermekvasutazás után feltúráztunk a Hárshegyi Kilátóhoz igazi, kellemes kiránduló időben, majd ezután lesétáltunk a hegyről, és visszautaztunk a síiskolába. Az egész hetet az oldott, jó hangulat jellemezte, melyet sikerült megspékelni egy szuper hófánkozással a záró nap délutánján, melyet szinte abba sem akartak hagyni a gyermekek. Ha rajtuk múlt volna lehet még mindig ott lennénk : )

Minden oktató nevében írhatom, hogy szuperül éreztük magunkat egész héten a kicsikkel. Mindenki nagyszerűen bírta a meleget, hideget, vizet, szelet és minden egyebet. :)

Köszönjük, hogy eljöttetek! Várunk vissza benneteket!

Andris

 

Még nagyon sok kép készült a táborról. Itt nézheted meg.