magyar|english
Slideshow elrejtése

Görkoris tábor újratöltve

 

Az idei nyár nyolcadik tábora is elérkezett a Síiskola életébe. A tizenkilenc gyerkőcöt rajtam kívül Noncsi, Bence, Peti, Kata, és persze a nélkülözhetetlen János bácsi várta reggelenként. A sítudásuk mellett a görkorcsolya ismereteiket is mélyíthették a hét folyamán a táborozók.  Hétfőn még pulcsiban vágtunk neki a tábornak, amit a hét közepére gyorsan a lehető legvékonyabb ujjatlanunkra cseréltünk.

Délelőttönként a Görzenálban gyakoroltunk. A kezdőkkel Noncsi foglalkozott. A most először görkorin állók a hét végére teljesen önállóan tudtak már kanyarodni, illetve a megállás bármilyen, váratlan helyzetben is ment nekik. Velem a középhaladók az alap technikai elemek gyakorlása mellet belekóstolhattak a hátrafele haladásba, és az egyensúlygyakorlatokba is. Bencével a haladócsoport belevághatott a különféle nehezebb és trükkösebb elemek elsajátításába.

Az ebéd után egy kis csendespihenő, társasozás, kártyázás, vagy éppen játszóterezés után kezdődhetett a várva várt síelés. Itt is három csoportban síeltettük a gyerekeket. A kezdőkkel Noncsi, a középhaladókkal én, a haladó csoporttal pedig az első két nap Bence foglalkozott, majd tőle szerdától Peti vette át a stafétát.

A csütörtöki versenyen mindhárom csoport fantasztikusan szerepelt, szoros időeredmények születtek. A kezdő csoport Noncsi tanításának köszönhetően a kapukat kerülve már a félpályáról csúszhatott.

A pénteki délután került sor az eredményhirdetésre. Egész nap izgatottan várták a gyerkőcök, hogy kiderüljenek a síverseny helyezései. Végül a napot a táborozók legnagyobb örömére hófánkozással zártuk.

Jó volt látni a gyerekeket milyen boldogan mentek haza okleveleikkel és a sok emlékkel a hétről. Mi oktatók is nagyon jól éreztük magunkat!

Reméljük, szeptembertől újra találkozunk!

Réka

 

A táborban készült képeket a galériában nézheted meg. Tovább a galériába...