magyar|english
Slideshow elrejtése

ŐSZI NAPKÖZIS TÁBOR

A 'csúszni-mászni jó!' jeligére idén ősszel is megtartottuk Sí és Falmászó táborunkat.

Ezen alkalomból népes gyereksereg gyűlt össze, hogy könnyed keretek között növelje jártasságát mindkét sportágban.

A hetet egy intenzív síelős nappal kezdtük. Csúsztunk délelőtt és délután is. A foglalkozások között pedig lazításképpen lehetett egy kicsit küzdeni a trambulinért, vagy épp bemutatni ki mennyit tud húzódzkodni faágon. De a barikádépítés is igen népszerű volt ezúttal, a polifon kardos csatajelenetek pedig az abszolút örökzöld kategória tartoznak.

Keddre megérkezett a falmászás is. Ezúttal az úgynevezett boulder mászásé volt a főszerep. Mindez annyit jelent hogy 4-5 méter magas falakon lehet felkapaszkodni, a biztonságot pedig a falak alatt elhelyezett vastag matrac garantálja. 

A bemelegítés után el is kezdődött a móka. Volt aki a nagy fogásokat kedvelte, volt aki a plafonon próbálkozott és szép számmal születtek a megoldások a nehezebb fogáskombinációkra is. Mindenki megérezte, hogy ami egyszerűnek látszik, talán mégsem az, és 3-4 méteres magasságból már egész félelmetes tud mindez lenni. Aki pedig kimászta már magát, kipróbálhatta egyensúlyérzékét egy kifeszített hevederen, beszállhatott a tűz-víz-repülőbe, de egyesek olyan kötöttfogású elemeket mutattak be, amire valószínűleg minden birkózó edző felkapná a fejét.

Mászás után délutánonként ismét a csúszásé volt a főszerep, na meg persze az uzsonnáé, hogy legyen energia a nap további részére.

A csütörtöki napot egy síversennyel tetőztük, ahol mindenki előkapta legjobb tudását. Épp ezért szép eredmények is születtek.

A tábort egy napsütéses kirándulással zártuk a János-hegyen. Fogaskerekűztünk, játszottunk egy jó nagyot a normafai játszótéren és a Gyermekvasút sem maradhatott ki. A délután pedig ismét a csúszásé volt, csak ezúttal hófánkban ülve, fülig érő szájjal.

 

További fotók tölthetők le a gelériábó, ide klikkelve: http://pasaretisiiskola.hu/galery/index