magyar|english
Slideshow elrejtése

CSALÁDI SITÁBOR MURAU 2018. január 13-17

Hol volt, hol nem volt, 2018 januárjának 13. napján ismét felkerekedett a Pasaréti Síiskola 10 fős oktatói gárdája, hogy Ausztria oly híres Murau-Kreischberg lejtőit meghódítsa lelkes tanítványaival. A szeszélyes időjárás ellenére – hol sütött a nap, hol fújt a szél, de legalább mindig havazott – minden részvevő nagyon derekasan helyt állt.

Az oktatókból álló vének tanácsának nem volt könnyű dolga, hiszen a lelkes tanulók sora a kezdő mini síelőktől a felnőtt haladó snowboardosokig terjedt.

Végül a következő csapatok álltak össze:

Hajni és Frici vitte a kezdő miniket, más néven a Hózabálók csapatát. A kezdeti ide-oda tipegést-topogást igen hamar lesiklások követték, hol oktatókkal karöltve, hol büszkén egyedül.

Máté kezdő gyermekei – a Hógolyók – az életkori sajátosságaikat meghazudtolva az első lankák után elkezdték meghódítani az első csákányos felvonókat, majd az első lejtőket.

Réka középhaladó mínuszos – Ördögi lavinák – csoportja már az első nap délelőttén bizonyították, mennyire lécre teremtették őket, ugyanis rögvest meghódítottak a hegy kék pályáit, majd idővel egy-egy piros pályáját.

Petra középhaladó pluszos – Síelő szuperbékák – csapata az első órák, lesiklások után máris nekilendült a nagyobb kihívást jelentő pályáknak, ahol csak úgy karcolták a hegy oldalát.

Bazsi haladó gyermekei – Lilavinák –, mint a nagy felfedezők, csak úgy körbecsúszták az egész hegyet, megkarcoltak minden pályát, belestek minden zegzugba, s keresték az újabb és újabb kihívásokat; nem rettentek meg a szűzhótól, se a parkban levő buckáktól, ugratóktól. Bence és Peti kettőse csúszott a felnőtt síelőkkel, szülőkkel. Előbbi a kezdőkkel ismertette meg a síelés csínját-bínját, és hozta formába őket a következő napokra, míg utóbbi a haladókkal foglalkozott. Ők tovább csiszolták a már meglévő tudásukat, és újabb módszereket leshettek el oktatójuktól.

Saci és Szaki foglalkozott a kezdő és haladó hódeszkásokkal, azaz a Snowboardos kecskékkel. Az első csúszásokat, levelezéseket gyorsan követték a kanyarodások, majd idővel a freeride és freestyle elemek elsajátítása.

Délutánonként, valamint esténként volt wellness (medence és szauna szeánsz), popsi-tepsizés, szakmai beszélgetés, társasjátékozás, így összességében a kicsiktől a nagyokig, fiataloktól az idősebbekig mindenki megtalálta a számára oly kedvező időtöltést, kikapcsolódást.

Külön kiemelném, hogy nagy örömünkre szolgált az utolsó nap megrendezésre kerülő sí- és snowboard-verseny, amelyen sokan teljesítették a kitűzött pályát.

Bízunk benne, hogy valamennyi résztvevőnk jól érezte magát, és mihamarabb találkozunk a következő táborainkban!

Hajni, Réka, Réka, Saci, Frici, Máté, Peti, Bence, Bazsi, Szaki Dávid

 

A táborban készült képeket ide kattintva érheted el: