magyar|english
Slideshow elrejtése

Lachtal Családi Sítábor II. (2018.01.27-31.)

Lachtal Családi Sítábor II. (2018.01.27-31.)

Január utolsó napjain ismét elindult a Pasaréti Síiskola hét fős oktatói delegációja, hogy Lachtal napsütötte lejtőit meghódítsák a lelkes tanítványokkal. Szerencsére az időjárás kegyes volt, hiszen ragyogó napsütésben tölthettük el ezt a pár napot. Első este hosszas egyeztetés után megszülettek a csoportok, amelyekben a kezdő gyerekektől a haladó felnőttekig mindenkit, saját szintjének megfelelően osztottak be az oktatók:

Judit és Máté kezdő gyermekei elsősorban a „kinderlachtal” lankáin tanulták, majd gyakorolták az alapokat. Egy magabiztos szint elérése után kimerészkedtek a „nyílt vízre” és kipróbálták, hogy milyen a kerítésen kívüli síelés. A tábor végére még a beülős lifttel is felmentek és gyönyörűen kígyózva csúsztak le a kék pályákon.

Hajni középhaladó mínuszos csoportja is tanúbizonyságot tett a rátermettségéről. Kezdetekben szépen iskolázgattak, majd elindultak bejárni a síterep nem túlzottan meredek lejtőit.

Juli középhaladó pluszos társasága már az első nap bevette a kék és piros pályákat, a tábor második felében pedig belekóstoltak a fekete pályákba is.

A haladók egyik csoportját Zsófi, a másikat Dodó vitte. Élvezet volt nézni, ahogy bejárták a síterep minden pályáját. Úgy karcolták a hegyet, hogy a ratrakok még mindig dolgoznak a pályák helyreállításán J.

A lelkes, tanulni vágyó felnőttekkel, szülőkkel Balázs foglalkozott. Délelőttönként a középhaladók, délutánonként a haladók sajátíthattak el különböző technikákat és fortélyokat.

A délutáni/esti programok is nagyon színesek és változatosak voltak. Kikapcsolódásként volt wellness, társasjátékozás, gyerekeknek teázás, felnőtteknek forraltborozás és az elmaradhatatlan popsi-tepsizés. A felettébb színvonalas síversenyen minden résztvevő a tudása legjavát adta, amely az eredményekben is megnyilvánult. Külön öröm, hogy a felnőtt csoportból is akadt egy-egy bátor versenyző, akik megmérettették magukat.

Reméljük, hogy mindenki jól érezte magát, és hogy találkozunk az elkövetkezendő táborainkban is.

/Juli, Zsófi, Dodó, Hajni, Judit, Balázs, Máté/

 

Fotók a gaériából letölthetők :-) klikk ide: