magyar|english
Slideshow elrejtése

SÍ GÖRKORI TÁBOR I.

Hivatalosan is elkezdődött a nyár, hiszen lezajlott első nyári táborunk a sí+ görkori tábor.

Petrán és Rékán kívül a nélkülözhetetlen János bácsi volt a gyerekekkel, illetve első nap Saci és Bence is beugrottak egy kis tanításra.

A „kicsi a bors, de erős” jelige szellemében teltek el napjaink. 12 alsós gyerkőc táborozott nálunk, akik már az első nap megtalálták a közös hangot, és nagyon gyorsan jóban lettek. Közösen fogtak a szokásos erdei házépítésbe, a foglalkozások alkalmával segítették egymást, a versenyen hangos szurkolással bátorították a másikat. De ennyire ne szaladjunk még előre.

Délelőttönként görkorizni mentünk. Kezdtük a Görzenálban, majd a Margit-szigetet hódítottuk meg, szerdán a Normafa hűs fái között gördültünk, végül utolsó görkoris napunkon visszatértünk a Görzenálba, elmélyíteni a tanultakat.

Rékával a három kezdő koris sajátíthatta el az alapokat. A negyedig nap végére kivétel nélkül ment a haladás, fékezés, lassítás, kanyarodás. A bójákból kiépített akadálypálya feladatait is sikeresen teljesítették.

Petra a haladókkal gördülte végig a Margit-szigetet. Sorversenyekkel, és egyre nehezebb feladatokkal mélyítette tudásukat.

Az ebéd után a játszótérre mentünk, vagy nagy UNO partikat játszottunk az árnyékban. Ránk is fért egy kis hűsölés; csak péntek reggelre jött meg a várva várt lehűlés. Ám itt az időjárás kicsit túlzásba is lendült, a péntek délelőtti kirándulásra előkerültek a termo pulcsik is. Busszal elmentünk a Szépjuhászné játszóteréhez, onnan gyermekvasúttal mentünk fel a Széchényi-hegyre. Itt további két játszóteret is kipróbáltunk, majd a fogaskerekűvel jutottunk vissza a sísulihoz. Bár csendben haladtunk az erdőben, sajnos MEDKAS-t nem sikerült látnunk. Lehet a hideg idő miatt nem merészkedtek elő.

Délutánonként a síelésé volt a főszerep.

Petra foglalkozott a három kezdő- újrakezdő síelővel. Rohamos tempóban sajátították el az alapokat, így második nap már a felvonózást tanulták. A versenyen már a kapuk közé becsúszva jöttek le.

Réka a haladók technikáját csiszolta. A versenyen nem csak gyorsasági feladat volt, a pálya elején ügyességi feladatot kellett teljesíteni. Egy bóját kellett teljesen megkerülni, ezután lehetett a kapuk közé csúszni, ahol már a technika segítségével a gyorsaság számított.

Az egész tábori munkát figyelembe véve születtek meg a helyezések. Az oklevelek és ajándékok átadása után már csak az uzsonna volt hátra. Jó volt látni, milyen örömmel mutatják meg a gyerekek okleveleiket az értük érkező szülőknek.

Mi nagyon jól éreztük magunkat, egy jó hangulatú tábort zártunk.

A következő alkalommal találkozunk! Reméljük akkor már MEDKAS-t is láthatunk!