magyar|english
Slideshow elrejtése

Sí Túra Mászó tábor I.

Idén is rekord létszámú lelkes sportolni vágyó gyermek várta a már hagyományosnak mondható
„Sí + Túra, szikla és falmászó” tábort.

Június utolsó hétfőjén 33 kicsi és nagy gyermek találkozott egymással és a táborvezetőikkel, akik már többen ismerősként köszöntötték egymást. Ezen a reggelen alig győztünk a lelkes kérdésekre
válaszolni: „Mit csinálunk először?” „ Mikor kezdjük?” „ Lehetek én az első?” stb.

A programunkat többnyire a délelőtti órákban fal- vagy sziklamászással, délután síeléssel töltöttük. A kötött programjainkat az étkezések - a tízórai, az uzsonna, a Vasas éttermében elfogyasztott ebéd -valamint a szabadidős játékok egészítették ki.

A hét első napján a Monkey Boulder teremben ismerkedtünk a mászás alapjaival alacsony magasságokban, valamint a fontosabb biztonsági szabályokkal.

 

A második nap magasabb falon a Spider Clubban felső biztosítással próbált mindenki a a fal tetejére jutni. A harmadik és negyedik napon a Kis-Sváb-hegy természetes sziklafalát hódította meg a kis csapat felső biztosítással a már begyakorolt mozdulatokkal. S mialatt a csoport egyik fele mászott, a másik fele kirándult, majd később csere. Az utolsó nap esős időjárása miatt, ismét a termi mászást választottuk, többek ennek kifejezetten örültek.

 

A síelést 3 különböző szintű csoportban végeztük, hiszen a sok haladó síző mellett középhaladók, és teljesen kezdők is voltak. Az utolsó napot egy jó hangulatú síversennyel zártuk, minek végén az
eredményhirdetésnél mindenki egy-egy oklevéllel büszkélkedhetett.
Az szabadidőt a gyerekek a társasozással, játszótéren mászással vagy kimerülésig tartó fogócskával, a pályán focizással , trambulinozással, vagy az erdei csatatéren bázisfoglalással töltötték.
A gyerekek a hét végére kellemesen elfáradva, új barátokkal és sok-sok élménnyel gazdagodva távoztak.

Köszönjük, hogy itt voltatok, visszavárunk jövőre is...