magyar|english
Slideshow elrejtése

Sí, bringa tábor július 02-06.

Sí + Bringa tábor július 02-06.

Kis létszámú, ám de annál vagányabb csapattal kezdtük meg harmadik sport táborunkat, a sí és bringa tábort Pasaréten.

A lelkes kis bringásaink az első nap megismerkedtek: először is egymással,  majd a KRESZ táblákkal, az utakon kerékpárosokra vonatkozó szabályokkal, no és persze a kerékpárokkal részletesebben. Péter kollégánk bemutatta, hogyan kell váltani, de beszélt bővebben a fékek használatáról is. Ezt a tudást a hét második felében kamatoztatnunk is kellett.

Az elméletet aztán a gyakorlat követte... Az előre felállított akadálypályán gyakorolhatták kerekeseink a váltó, a fék, és a kormány használatát. A technikás szlalom pályán bizony szükség volt a türelmes, finom kormány használatra is. A délelőtti gyakorlást az ebéd követte, majd egy kis pihentető játék, és megkezdtük a síelést és a snowboardozást.  

A hét többi napját is hasonló képpen osztottuk be, délelőtt kerekeztünk, délután síeltünk, illetve snowboardoztunk.

Második naptól elkezdtük begyakorolni a hétfői képzés alatt szerzett tudást. Délelőtt kibringáztunk a városmajori parkba, ügyelve arra, hogy minden közlekedési szabályt betartsunk. A parkba érve két csoportban tekertük körbe a terepet, majd játszottunk egy nagyot a játszótéren.

Harmadik napunkat a városligeti KRESZ parban töltöttük. Nagyon örömmel töltötte el a gyerkőcöket, hogy biztonságos környezetben szabadon bringázhatnak. Természetesen a szabályokat azért ekkor is be kellett tartani... Negyedik délelőttünk nagy kihívás volt minden kiszámára, hiszen a János hegyet kerültük meg. A terep kicsit sem mondható könnyűnek. A visszafelé vezető szakaszon olykor csattogtak a bringák váltói... A meredek szakasz végére szerencsére mindenki megtanulta a helyes váltóhasználatot. 

Utolsó napra táborozóink már nagyon elfáradtak, így örültek, hogy az aznapi program kirándulás volt. Fogassal majd, gyerekvasúttal értük el a hárshegyi túra-útvonalunkat, hogy felmásszunk a Kaán Károly kilátóhoz, és esetlegesen találkozzunk a „Medkassal”, akit már több a Pasaréti Síiskolával táborozó gyerek is láthatott.

Sajnos ebben az időszakban a Medkasok nagyon mélyen bebújnak barlangjukba, így János bácsival úgy döntöttünk, hogy nem zavarjuk meg pihenő időszakukat, így sajnos most nem láthattuk.

Utolsó délutánunkra szerveztük a síversenyt, melyet két futamban vezettünk le. A több korcsoportban indítottunk versenyzőket, akik aztán nagyszerű eredményeikért oklevelet, illetve érmet kaptak. A verseny után még egy kis hófánkozás is belefért a napba.

Várunk Benneteket következő táborainkba, éld át velünk a jó hangulatot ami táborainkat megtölti, a bringázásokat, a nagy foci meccseket, szuper programokat és a különleges nyári síélményt!

Köszönjük, hogy velünk voltatok ezen a héten: Peti, Judit és János bácsi.