magyar|english
Slideshow elrejtése

2012 Vitorlástábor beszámoló

A már rendhagyónak számító Tihanyi Yacht Club keretein belül megrendezésre kerülő vitorlástáborok mellett idén első alkalommal Petrával úgy döntöttünk, hogy meghirdetünk egy külön tábort a síiskola nebulóinak is. Ugyan már rutinosnak számítunk a gyerektáborok szervezését illetően, az eseményt megelőző időszak mégis némi izgalommal telt. A jelentkezők száma ugyanis jelentősen meghaladta azt a létszámot, amivel korábban dolgoztunk, ráadásul teljesen kezdőkkel volt dolgunk, már ami a vitorlázó tudásukat illeti.

Szóval volt pislogás az elején. A kormány még oké. De mi az a svert? Úr Isten, ez az árboc!? És rajta a vitorla. És mi az a bumm? A fenébe, ez fájt! Ja, már értem! Vagy mégsem? Basszus, ez halad! És hogy jövök vissza? Tomi, segíts!!

Második napra némileg tisztult a kép, és lassan az Optimistek mellett a nagyobb hajók is bevetésre kerültek. Innentől ádáz harc indult, hogy ki, kivel, melyik hajóba üljön. Ami az elméleti oktatást illeti igyekeztünk interaktívra venni a dolgot, amiből hamar kiderült, hogy ki mennyire van képben. Szerencsére az időjárás is velünk volt. Nem volt olyan nap, amikor ne tudtunk volna vízre menni. Amikor kicsit több vagy kevesebb volt a szél, akkor kalandparkot építettünk, kirándultunk, vagy a NULLA!! nevű játékkal múlattuk az időt, ami az amerikai foci és a vízilabda páratlan keveréke kapuk nélkül. J  De a köztes időben itt volt velünk Móricka és egy csoki-szökőkút is. De volt hajón alvás szélcsendben és viharban, pecázás, fergeteges kártya partik. Szóval igazi rosszalkodó tábor volt ez, ahol mindenki jól érezhette magát. Azt hiszem sikerült egy igazán jó tábort összehoznunk. Ami viszont a legfontosabb, hogy a srácok megszerették a vitorlázást, és meg is értették, hogy mi történik velük a vízen.

 

Jó volt veletek! Jövőre ugyanitt!

Tomi és Petra