magyar|english
Slideshow elrejtése

Aranyszombat

Aranyszombat…
Honda Kupa Országos Amatőr Bajnokság, Donovaly

Ezentúl január 21-én is tartunk Aranyszombatot, nem csak decemberben a Karácsonyt megelőzően, legalábbis a Vasas-Pasaréti versenyzőknek és a szüleiknek, meg persze az edzőknek. Viszont ez az aranyszombat egy kicsit más, mint a decemberi. Nincs előtte ezüst és bronz, és még csak Karácsony sem következik utána. Ez nem valamiféle várakozás, ez maga az, amire vártunk, amiért dolgoztunk, a jutalom.

A történet ott kezdődött, hogy megalakult a Vasas-Pasarét versenycsapat a 2010-es szezon végén. Teli lelkes gyerekkel és még lelkesebb szülőkkel, és két, még náluk is lelkesebb edzővel. Még nyáron belekezdtünk a munkába, egy sátoraljaújhelyi táborral. Majd folytatódott a felkészülés itthon, a műanyagpályán, és szárazon. A szezon kezdetével havon edzőtáboroztunk, és a K2, Opel Di-Fer kupával megkezdtük a havas versenyeket is. Hisz eddig csak műanyagon versenyeztünk, és reméltük, hogy az ott szerzett tapasztalatoknak, és a műanyagon eltöltött óráknak majd havon is meglesz az eredményük. De ezt senki nem tudta biztosan. Ez így is volt a múlt szombatig.
Ugyanis múlt szombaton rendezték meg az Országos Amatőr Bajnokságot, a Honda Kupát, amin természetesen mi is ott voltunk. Várakozásunknak és reményeinknek megfelelően, a sok munka és felkészülés ( a versenyt megelőző csütörtökön visegrádon havas edzést is tartottunk) meghozta gyümölcsét, avagy aranyát!
Tíz kis versenyzővel és hatalmas szurkolótáborral indultunk neki Donovalynak szombat hajnalban. Szerencsére a húszfőnyi csapatunknak 40 fős buszt küldtek, így még egy kis kényelmes szunyókálás is belefért az utazásba, de ezt érdekes módon inkább a szülők használták ki. A 11 órás rajt előtt maradt időnk némi melegítésre, besízésre, pályanézésre, hogy mindenki felkészülten a legjobb formáját mutathassa. A legkisebbektől a 2003-masokig egy rövidebb pályán mérhették össze tudásukat, míg a nagyobbaknak apró pályamódosítással egy hosszabbat tűztek ki. Sajnos az időeredményeket csak lent írták ki, így én, fent a rajtban álldogálva, avagy éppen egy-egy versenyzőt felkészítve, az utolsó percekig izgulhattam, hogy vajon mit mentek a gyerekek, hogyan szerepeltek e fontos versenyen. Hisz elvégre erre készültünk tavaly nyár óta, ez a mi legfontosabb versenyünk, az Amatőr Országos Bajnokság. Aki itt nyer, az lesz az AMATŐR MAGYAR BAJNOK, csupa nagybetűvel!
És hittük vagy nem, - most már talán el tudjuk hinni – lett Magyar Bajnokunk, nem is egy! Mondhatjuk, hogy persze, ez csak amatőr. Ez mindösszesen annyit tesz, hogy előző szezonban nem volt benne a Magyar Bajnokság 1-3. helyezésében. Tehát, azért aki számít az eljött és versenyzett. Méltó ellenfelekkel küzdöttek a gyerekek, és kerültek ki győztesen a csatából.
Első versenyzőnk aranyat nyert, második is aranyat nyert, a harmadik is, és így ment ez egészen hétig. Szinte hihetetlen volt, hiszen mi már örültünk volna a dobogónak is, de jött megint egy arany, és megint! Szerencsére, a változatosság kedvéért begyűjtöttünk egy ezüst és egy bronzérmet is, no meg az újdonsült „vendégjátékos” jóvoltából egy ötödik helyet, aki életében először állt rajthoz síversenyen, de kedvet kapott hozzá a többiek lelkesedését látva.
Hát így jártunk mi Donovalyban, így született meg az aranyszombat 2012. január 21-én. Mondhatnám, jöttünk, láttunk, győztünk, és szívesen visszamennénk! ;)
A Magyar Hírlap is írt a sikereinkről!
Bajnokaink:
Gál Zsófia 2006
Ghymes Luca 2005
Schramkó Levente 2005
Negyeliczky Brúnó 2004
Régely Domonkos 2003
Fazekas Dániel 2002
Kendik Liló 2000

Ezüst:
Vágó Zsófia 2003

Bronz:
Régely András 2001

Vendégjátékosunk:
Taróczi Daniella 2002
 

Gratulálunk a versenyzőknek!
Pippa