magyar|english
Slideshow elrejtése

Beszámoló a III. Vasas Pasaréti Síkupáról

III. Vasas Pasaréti Síkupa

Végre hazánkba is megérkezett az igazi tavasz. Szikrázó napsütés, meleg, a fák, bokrok virágba borultak, nem is vágyunk másra, mint egy kerékpározásra, vagy túrázásra egy virágos réten, esetleg egy árnyas erdőben… De múlthét vasárnap mégis inkább sokan visszahúztak a télhez, a télisportokhoz, és egy fantasztikus síversenyen töltötték szabadidejüket. No, nem egy távoli országban, nem fagyos hidegben, hóviharban, hanem az otthonuktól egy „köpésre”, egy szál pólóban, napsütésben.

E vasárnapon került megrendezésre a 3. Vasas-Pasaréti Síkupa, ahol rekordszámú induló mérhette össze tudását. Valami gyanús volt már kedden is, hisz az első edző időpontra 15-16 gyermek érkezett, pedig nem is volt igazán meghirdetve, szinte csak úgy szájról-szájra terjedt. Persze, csütörtökre, a második gyakorlásra már készültem. Kellett is, nem csak a többi síiskolákból, sajátunkból is újabb versenyzők érkeztek! A bátor szülőkről nem is beszélve! Sokan éltek a gyakorlás lehetőségével, minek a fontos pillanatban meg is lett az eredménye. Így készültünk a nagy versenyre órákon, napokon keresztül, hogy minden simán, gördülékenyen menjen, és persze a legjobb teljesítmény eléréséért.

Reggel 9-kor igazán feléledt a síiskola, nem mintha régóta pihenne, hisz előző héten még javában folyt az oktatás, de ennyi gyerek azért ritkán látogatja egyszerre. Legelőször a 2008-as apróságoktól a 2006-os már nagyobbacska versenyzőkig mutattathatták meg tudásukat. Már itt is fergeteges csaták alakultak ki, és nagy örömünkre népes mezőny képviselte minden korosztályt és nemet egyaránt.
 

Utánuk egy szusszanásnyi szünet, és hogy ne izguljanak sokáig, egy gyors eredményhirdetés, az első három csoportnak. Mindenkit oklevéllel, csokival díjaztunk, dobogósok éremmel, kupával, és a nyárra készülve békatalap és búvárszemüveg szettel lehettek gazdagabbak. Megérte elindulni!
11 körül lépett pályára a két legnépesebb korcsoport (2005-2004), egy pár körös gyakorlásra, majd a kőkemény versenyre. Itt már a századok is számítanak, minden lélegzetvétel! A pályacsúcs lement 10 mp alá! Lehet még ennél jobb időt menni?!

Hihetetlen, de lehet! De csak a nagyobbaknak sikerült, akik már rutinos versenyzők. Komoly
tudással, felkészültséggel, edzői hátérrel, és a wax mesterekről sem megfelejtkezve! ;)
Gyönyörű versenyzéssel, izgalmaktól feszült levegővel telt meg a kis pasaréti lejtő. Mindenki az órát és a versenyzőket figyelte! Talán még az ugráló várban is megálltak a levegőben a gyerkőcök, annyira parázs és kiélezett csata alakult ki egyes helyekért.

A legnagyobbakat a még nagyobbak, azaz szülők, a családi futammal követték. Óriási sikere volt, a tavalyihoz képest, meg kétszereződött az induló csapatok száma! Sőt, volt, aki annyira biztosra ment, hogy 4 fős csapatot állított ki. Ez aztán dicséretes, egy családban 4 síbajnok! Azt hittük itt már oldódik az izgalom, mert ez csak játék. Hát nem így volt! Parádés futamokat láthattunk, az egész családért harcoltak, kockáztattak a győzelemért. Aki rajthoz állt, az mindent beleadott, ahogy kell.

Úgy az utolsó percekig sem ült le a hangulat. Talán, a második eredményhirdetés előtt lehetett egyet fújni, amíg gyors kalkulációkkal kihoztuk a helyezéseket. De ekkor se volt lehetőség unatkozásra, hisz a gyerekekre várt az arcfestés vagy az ugráló vár, ami inkább óriási volt, mint kicsi, apukákra a csodaszép Volvok, de ehettek akár az ízletes gulyásból is, ami biztos jól sikerült, mert nekem már nem maradt.


Az izgalmakat lezárva megtartottuk az eredményhirdetést, szintén oklevéllel, csokival, sok-sok ajándékcsomaggal, melyben síbot, síszemüveg, sisak is meglapult. A családi futamokra teszt hétvégét ajándékozott a Volvo Galéria, hát ez sem utolsó szempont a jövőre nézve! A csapat verseny dobogósai az Auguszt cukrászda csoki tortáját nyerhették meg. A családi futamokra teszt hétvégét ajándékozott a Volvo, hát ez sem utolsó szempont a jövőre nézve! :)

Így telt ez a tavaszi vasárnap. Az eredményessége nem kérdés, 150 induló, és ebből mindösszesen 3 versenyző nem tudta befejezni a versenyt. 150 induló és ebből 150 nyert oklevelet, csokit, és rengeteg élményt, és vidám percet! Reméljük, mindenki jól érezte magát, jövőre is eljön, és az is, aki most nem jött. Tálán így dönthetünk még egy rekordot!


Pippa