magyar|english
Slideshow elrejtése

Edzőtábor Hochkaron

Edzőtábor Hochkaron

A versenycsoport programjában elérkeztünk egy kicsit nyugalmasabb időszakhoz, most nem voltunk versenyeken, nem mértük össze tudásunkat senkivel, hanem az edzésekre fektetjük a hangsúlyt. Minden héten járunk Visegrádra, edzünk műanyagon és szárazon, készülünk a nagy versenyekre, a diákolimpiára és az országos bajnokságra. De a felkészülés legfontosabb pontja, mégiscsak az edzőtábor. A csapat tagjai Hochkaron jártak, hogy tovább csiszolják tudásokat.

 
 

Három napot töltöttünk Ausztriában, ami sajnos nem túl sok, de próbáltuk minden percét kihasználni. Reggel 7-kor tornával, kis futással indítottunk, hogy frissek legyünk már pályanyitáskor. Mert minden nap előbb értünk fel, minthogy elindultak volna a liftek! Első nap szabadsí és iskolázás, főleg óriásműlesikló technika javítása volt a cél. Sajnos, ezt nehezítette az elmúlt nap hullott 30 cm hó, és a hóesés nem adta fel a mi edzőnapunkra sem. Így nem maradt más választásunk, irány a szűz hó! A gyerekek nagyon élvezték, zengett a hegy a röhögéstől, mikor valaki fejest ugrott a derékig érő friss hóba. Persze, aki próbálta már, tudja, hogy nem könnyű a szűzhóban síelni, volt is fáradtság, meg izomláz másnap reggel. De a legalább megvolt a kondicionáló edzés.

Másnap már kapus edzés várt a gyerekekre, délelőtt egy elég puha talajon tudtunk edzeni, ahol 4-5 menet után óriás kádak jelentkeztek. Indulhatott az igazi „bobozás”! De aki rossz körülmények között edz, az a jó pályán csak úgy szárnyalni fog, gondoltam én, hisz teher alatt nő a pálma. Hát igazam is lett, de ez csak a harmadik nap derült ki. Még a második nap délutánján tűztünk egy másik pályát, ahol már kicsit keményebb és jobb volt a hó, de szintén kicsi térd stanglival. Egészen zárásig csúsztunk, meredek feketepályákon hogy a sebesség a barátunk legyen. Majd a havas edzés végeztével, némi szárazra került sor, 2 km futás és nyújtás. Este nem kellett altatni a gyerekeket. :)

 

Harmadnap fő programja, a nagykapus óriásedzés. Az éjszakai mínuszoknak köszönhetően a pálya sokat keményedet, így igen jó körülmények vártak minket. Arról nem is beszélve, hogy a szombat délutáni napsütés, egészen vasárnap délelőttig kitartott. Tehát, tökéletes minden körülmény. És ekkor beigazolódott az elképzelés, miszerint ha rossz pályán is síelnek, a jón fognak igazán szépen teljesíteni. 10-12 menetet mentünk, időméréssel, így elégedetten zárhattuk az edzést. Délután meg kedvünkre, verethettünk a feketepályákon, és ugrathattunk a szűzhóban. Mindenki talált kedvére valót.

Úgy gondolom amellett, hogy eredményes edzőtáboron vagyunk túl, nagyon fontos az is, hogy mindenki nagyon jól érezte magát. Volt minden, szűzhó, jókedv, veretés, ugratás, stangli, nyúlbögy, röhögés és persze fáradság, lábzsibbasztás, futás, kőkemény edzés.

Pippa