magyar|english
Slideshow elrejtése

Egyszer fent, egyszer lent...

Egyszer fent, egyszer lent…
Kovács Dani emlékverseny, St. Lambracht

Sűrűnek ígérkezett ez a január. Kezdődött a K2 kupával, aztán az Opel Di-Fer, Donovalyban az Amatőr OB, és most hétvégén a Kovács Dani emlékverseny a Rozmaring rendezésében. Sok-sok verseny, sok-sok utazás, izgalom, félelem az újtól, bátorságszerzés, öröm, de néha fel-felbukkan egy kis fáradság, egy kis csalódás, egy kis fájdalom. Ezek is mind hozzátartoznak egy versenyző életéhez. Ezeket is ugyanúgy tudni kell elfogadni és együtt élni velük. A sport megtanít örülni a sikernek, de megtanít elfogadni a kudarcot is. A jó sportoló erőt merít a hibáiból, és még jobban akar szerepelni a következő versenyen, nem pedig kesereg, ha nem úgy sikerült valami, ahogy eltervezte.


Kicsit nekem is ilyen érzésem volt a hétvégén. A Kovács Dani Emlékverseny St. Lambrecht lejtőin került idén megrendezésre. Kilenc versenyzővel mi is rajthoz álltunk. Nem könnyű feladat várt ránk. A minik részére egy barátságos lejtőt választottak, így őnáluk nem volt gond se a bátorsággal, se az eredményekkel, Ghymes Luca nyert is egy szép ezüstérmet és a többiek is igen előkelő helyekre küzdötték fel magukat. De sajnos, a gyerek korosztály számára, már egy igen komoly hosszúságú és meredekségű pályát választottak. A versenyzőinknek nincs túl nagy tapasztalata még a Magyar Kupa versenyeken, így érthető, hogy némi ijedelmet okozott a pálya. Nincs is ezzel semmi baj, a gond inkább ott kezdődött, hogy a rajtig ezt nem sikerült eloszlatnunk, így sajnos a szombati óriásműlesiklás eredményein látható is ugyanez a bizonytalanság. Hát, van még mit tanulnunk.

A szombat délutáni edzést ennek tükrében a pálya legmeredekebb és leghosszabb részén tartottuk, hogy minél hamarabb legyőzzük a félelmet és velük együtt az ellenfeleket is.
A vasárnapi szlalom a várakozásnak megfelelően jobban sikerült, bátrabban, összeszedettebben, és elszántabban álltunk rajthoz és ez az eredményeken is megmutatkozott. Arról nem is beszélve, hogy a K2 kupán már tisztán látszott, hogy a mi gyerekeinknek jobban fekszik a műlesiklás. A tanulság az, hogy az óriásműlesiklásra nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk a jövőben, hisz mindig azt kell erőltetni ami nem megy olyan jól!

Gratulálunk a versenyzőknek, sok bátorságot, és kitartást kívánok nekik!

 

Pippa