magyar|english
Slideshow elrejtése

Húvéti Mulatság beszámoló

A Pasaréti síiskolába is megérkezett a Húsvéti nyúl

 

Április 6-án, a Húsvéti Mulatságunkon vártuk a gyerekek kedvencét a húsvéti nyuszit.

Bizonyára már te is többször elgondolkoztál azon miért pont a nyúl lett a húsvét legelterjedtebb szimbóluma?

A kedves nyuszi, tojást tojik a gyerekeknek, és elrejti az apró ajándékokat, édességet a kertben, amíg ők alszanak. A húsvéti nyuszi hagyománya most már sok száz éves, és Németországból ered. Ezt a hagyományt elevenítettük meg „Pasásan” mi is a síiskolában.

Színes programokkal vártuk a gyerekeket, akik 10 órától folyamatosan érkeztek, sietve szaladtak lefelé a lépcsőn, és hamarosan a csicsergő gyereksereg ellepte a síiskola udvarát, és persze a sípályát is. A nagyobbak síelhetett, a legkisebbeket ez alatt állatsimogató várta nyuszikkal és kiscsibékkel. Kígyózó gyereksor várakozott a trambulinnál és a mögötte található füves területen a sétalovaglásnál is. A tojásfestést is sokan kipróbálták. Volt olyan kis gyerkőc, aki az egész családnak készített egy-egy remekművet. Persze itt anya és apa is együtt „dolgozott” gyermekével. A farsangi bulin debütált mini fánkoknak most is nagyon nagy sikere volt, és 13.00 órára már alig-alig volt az edény alján az alapanyagból.

Délben kezdődött a nap fénypontja, a „húsvéti nyuszik által tojt” csokitojások megkeresése a  kis erdőben.

„Vigyázz, kész rajt!”  kiáltott Koko a gyerkőcöknek, aztán rohanás a hegyoldalon felfelé, keresés-kutatás majd János bácsinál csokira lehetett beváltani a megtalált papírtojásokat. Jöhet a második forduló, aztán még marad egy kis idő a program végéig síelni, tojást festeni, ugrálni, és lovagolni. De előtte még a korábban meghirdetett rajzverseny eredményét ismertette Koko. Négy pályázat érkezett be – ők egy-egy könyvet kaptak ajándékba.

A pályázat nyertesei:

Popovics Boróka

Gulyás Roland

Juhász Ágoston

 

Az időjárás szeretett minket, hisz gyönyörűen sütött, a nap a gyerekek vidáman töltötték ezt a napot szüleikkel a Pasaréti síiskolában. A rendezvényről készült képeket a galériában találjátok meg. klikk ide:http://pasaret.wponline.hu/galery/index

 

A következő, nagy közös rendezvényünk a síverseny lesz, melyen több korosztályban és tudásszinten indulhatnak a versenyzők, és lehetőség lesz a szülőkkel is versenyezni.

A felkészítő edzéseket az alábbi időpontokban szervezünk:

Kedd 17.00 és 18.00

Csütörtök 17.00 és 18.00 

 

Gyertek el április 20-án is hozzánk!