magyar|english
Slideshow elrejtése

IV. Vasas Pasarét Síkupa beszámoló

Az idei évben is megrendezésre került a mára már komoly hagyományokkal rendelkező pasaréti síkupa. Ugyan már megérkezett a várva várt tavasz, sőt néha az az érzésünk, hogy már a nyár is, hiszen elegendő a rövidnadrág, póló, előkerültek a nyári ruhák is a szekrény melyéről, a hőmérő higanyszála a 25 fokig is fel-fel kúszik. De mégis van egy jó pár ember, aki még egy hétvégére síbakancsot húz és felcsatol, csak hogy méltóképpen zárja ezt a fantasztikus hosszú síszezont. Szám szerint 150-en tettek így a hétvégén, a vasas sporttelepen, hogy összemérhessék a szezonban megszerzett tudásukat az ellenfelekkel. Kicsik és nagyok egyaránt, a 4 évesektől a 12-ig, 7 korcsoportban versenghettek, emellett a bátor szülök is nevezhettek a már jól bevált családi futamra.

Szombat reggel fél 9-9től sorra érkeztek a síelni vágyó gyermekek. Kezdett életre kelni újra a lejtő. Nem mintha régóta pihent volna, hisz már két héttel a verseny előtt elkezdődtek a felkészítő edzések, hol a tavalyi és az azelőtti évhez képest lényegesen nagyobb létszámban érkeztek a versenyző palánták, és persze a bátor szülök. Az edzések kedvüket és bátorságukat hozták, és némi gyakorlatot a pályasízés területén.

A versenyt a legkisebbek kezdték, fél 10-kor, kiket a Vasas SC versenyzői előztek csak meg, előfutóként. A pályatűzés jól sikerült, a legkisebbek is remekül megsíelték, de még a komoly versenyzők számára is rejtegetett némi kihívást. A minik, gyerek I-II-es korosztályúak számára futamaik után, rögtön eredményt hirdettünk, hogy míg a nagy testvér versenyzik, ők már nyugodtan pihenhessenek az árnyékban. De akinek maradt energiája, mehetett arcfestésre, ugrálóvárba, esetleg belapátolhatott egy jó gulyás leveset, vagy szörp koktélokat iszogathatott.

Az első eredményhirdetés után birtokba vehették a pályát a 2005-2006 -os versenyzők, majd a legnagyobbak.

A futamok minden probléma nélkül lezajlottak, mindösszesen két esetben viccelt meg minket a technika, és csak három indulónak nem sikerült a pályát hibátlanul teljesítenie. De még várt ránk a legnagyobb feladat, a legnagyobb kihívás és egyben a nap fénypontja, a családi futam!

A szülők 15 fős mezőnye kezdhette meg kötelező melegítését, a gyerekek csúszásai után. Most megfordult a helyzet, a gyerek szurkolhattak a szülőknek, ők mondhatták mit is hogyan kellene csinálni, hogyan lehet Apu vagy Anyu az első. Egy-két bizonytalanabb menet után, kezdtek a szülők is belejönni, már méregették az ellenfeleket, nem csak a lejutás, hanem hirtelen a győzelem vált céljukká. Őrület, mintha mindenki egy kis időre újra gyerekké válhatott volna, alig akarták a bemelegítést befejezni. - Na, csak még egy kört! Had menjünk még egy kört!- hangzott el minden kör után... Innen látszik, milyen jó is a város szívében rövid ujjúban síelni! Még egy felnőtt számára is szórakoztató, a kihívásról nem is beszélve. Nem egy szülőtől hangzott el fent a rajtban, hogy nem is gondolta volna, hogy ez ilyen nehéz, rögtön sokkal többre tartotta gyermeke eredményét és sítudását.

Szerencsésen, a családi futam is lezajlott, óriási szurkolások, taps viharok és kőkemény csaták mellett, melyben mindösszesen egy apuka maradt alul, és kényszerült a verseny feladására. Komolyságuk a gyerekeket is meghazudtolták, és ez még az eredményeken is jól látszott, századok döntöttek a végelszámolásnál.

Némi szusszanásnyi pihenő következet az eredményhirdetésig, melyet az éhesebbek fánk evésre, vagy a maradék gulyás elfogyasztására, a bámészkodók pedig a jövőévi HEAD újdonságok végig nézegetésére, esetleg egy GIANT bringa kipróbálására fordíthattak.          

Az oklevelek elkészültével megkezdtük a díjkiosztót. Mindenki nagy izgalommal várta az eredményeket, volt aki nyalókával, szörppel, vagy éppen félmeztelenül napozásból, mint akár egy strandról érkezett.

Összesen 15 bajnokot avathattunk a nap folyamán, ők az alkalomhoz illő kupával, a dobogósok éremmel és ajándékcsomaggal gazdagodtak szponzorjaink jóvoltából. Melyben karóra, búvár felszerelés, egy remek pénztárca, vagy a jövő szezonra sízokni lapult. Senki sem távozott üres kézzel, minden indulót oklevéllel és piros mogyoróssal díjaztunk. Sőt még a pályacsúcsot futó gyermeket is különdíjjal megajándékoztuk, így hazafele már egy vadonatúj gördeszkával gurulhatott!

Összességében egy nagyon eredményes versenyt tudhatunk magunk mögött, sok-sok vidám indulóval, 7 síiskola sorakoztatta fel az ügyesebbnél ügyesebb versenyzőit, és az egyre bővülő lelkes felnőtt versenyzőit a már hagyományos Pasaréti Kupán.

Versenyünk jövőre is lesz, immáron ötödszörre, úgyhogy mindenkit szeretettel visszavárunk, egy ugyanilyen majálishoz hasonlító jó hangulatú eseményre!

Verseny eredményeit itt találja:

http://pasaret.wponline.hu/images/contents/files/IV_VASAS_PASARET_SIKUPA_EREDMENYEK.pdf

A versenyről készült képeket keresd a képgalériában:

http://pasaret.wponline.hu/galery/index