magyar|english
Slideshow elrejtése

Bringa tábor július 15-29

Bringás tábor  július 15-19.

Táborunkat, egy rövid ismerkedés után, síeléssel indítottuk. A gyerekeket, a saját tudásszintjüknek megfelelő csoportokba soroltuk, majd izgalmas feladatokkal próbáltuk jobb tudásra bírni őket.

A síelést követően, akadálypálya segítségével mértük fel a gyerekek kerékpáros készségeit.

Egy rövid és velős közlekedési tájékoztató után elindultunk az első kerékpáros túránkra a városmajori parkba, ahol a gyerekeknek különböző ügyességi feladatokat kellett teljesíteniük.

A második napot is síeléssel indítottuk, kihasználva a reggeli árnyékot.

Délután elbringáztunk Vérmezőre, ahol a gyerekek kedvükre játszhattak a „zseniális játszótéren”, majd ezt követően visszatekertünk Pasarétre.

A harmadik nap, a Városligetben a kresz parkban folytattuk bringás tevékenységünket, melynek keretén belül a közlekedési szabályokkal ismertettük meg a lelkes gyerekeket. Pár közös kör után, a gyerekek önállóan is végigvezethették a saját csoporttársaikat egy általuk kitalált útvonalon, betartva persze az előírásokat.

Délután síeléssel folytattuk a napot különböző sorversenyekkel gazdagítva.

A negyedik napon, fogaskerekűvel felszállítottuk a bringákat a Széchenyi hegyi megállóhoz, ahonnan eltekertünk a János hegyig, majd a szerpentineken legurultunk a Városkút úti fogaskerekű megállóig, ahonnan fogassal tértünk vissza Pasarétre.

A hosszú bringatúra ellenére (12 km), a gyerekek ügyesen teljesítették a délutáni sí edzésen rájuk szabott feladatokat.

Az utolsó nap, a gyerekek érkezése után, fogassal mentünk fel a Széchenyi hegyi megállóig ahonnan a gyermekvasúttal folytattuk utunkat a Szép Juhászné megállóig. Innen gyalogosan másztunk ki a Nagy Hárs hegyre és az erdő közt visszaereszkedtünk a 22-es buszmegállóig, innen pedig irány a sísuli.

Az ebédet követően, egyéni illetve csapat kerékpár versenyt szerveztünk, melyet mindenki nagyon sok odaadással és ügyesen teljesített, ezért megkaphatta a meglepetés ajándékát.

A tábort hófánkozással zártuk.

Reméljük, hogy mindenki élményekben és kalandokban gazdag hetet töltött a Pasaréti Síiskolában, Zsuzskával és Balázzsal.

További szép nyarat és vakációt kívánunk!

Mielőbb gyertek vissza Pasarétre!