magyar|english
Slideshow elrejtése

Beszámoló a kalandtáborról

Július vége felé egy napos reggelen egy maroknyi elszánt, lelkes, és bátor gyerek jelent meg a Pasaréti Síiskola bejáratánál. Ők voltak azok, akik jelentkeztek a sísuli kalandtáborára, és vállalkoztak arra, hogy végigcsinálják az öt napot Borókával, és Balázzsal, bármit tartogat is számukra a hét.

Első nap egy bemelegítő kirándulással kezdtünk, először a fogaskerekűn utaztunk, majd a gyermekvasúttal mentünk fel a Hárshegy lábához, ahonnan gyalogolva, meredek kaptatón feljutva értük el a kilátót a hegy tetején.

A kilátó lépcsőin is túljutva csodálatos panoráma tárult a szemünk elé, bár a gyerekeket inkább az alma-keksz-víz együttes érdekelte. Lefelé már kevésbé volt izzasztó a menetelés, hamar elértük a buszmegállót, visszautaztunk a síiskolába, ahol az ebéd, és a kötelező játszóterezés után egy kis síeléssel tettünk pontot a nap végére.

Második nap a falmászást próbálták ki a gyerekek, a lelkesedés egészen a terem bejáratáig töretlen volt, majd mikor el kellett kezdeni mászni, akkor volt, aki már annyira nem érezte sajátjának ezt a nehéz sportot. Azért mindenki meghódított egy-egy falat, a szivacson ugrálás pedig természetesen nagyon tetszett az összes gyereknek.

Szerdán Budakeszire utaztunk el, ahol a lovaglás volt a soros a kalandok között. A meleg és a szárazság ellenére nagyon jó hangulatban telt el a délelőtt, néhányan még repetáztak is, és újra végrehajtották a feladatokat, amiket a lovakon ülve kaptak. Íjászkodásra is volt lehetőség, a lelkes gyerekek több-kevesebb sikerrel lőttek a céltáblára, a magyar lovas-íjász múlt azért erőteljesen megmutatkozott.

Csütörtökön úszás-strandolás volt a terv, sajnos az időjárás pont akkor döntött úgy, hogy hűvösebbre fordul, a nap is elbújt, de azért ez egy igazi kalandornak nem jelent problémát, lila szájjal ugyan, de hősiesen fürödtek, pancsoltak a gyerekek, amíg ki nem parancsoltuk őket a vízből.

Utolsó napon a Görzenálba utaztunk el, ahol felhúztunk mindenféle térd-,könyök-, csukló-, és fejvédőt, majd görkorit vettünk, és mehetett is a gurulás, esés-kelés. Látszott, hogy ki az, akinek nem teljesen ismeretlen ez a sport, de a kezdők is nagyon hamar belejöttek a dologba, a kisebb-nagyobb fenékre ülések pedig senkinek nem szegték a kedvét. Délután hófánkozással zártuk a hetet, így mindenki elégedetten, és mosolyogva búcsúzkodott el egymástól, és az új barátok megbeszélték, hogy az őszi táborban találkoznak.

Reméljük, hogy mindenki nagyon jól érezte magát, mi biztosan, jövőre várunk újabb kalandokkal titeket!

Boróka, Balázs

A táboról készült képeket a képgalériában találjátok meg. Klikk ide:http://pasaretisiiskola.hu/galery/index