magyar|english
Slideshow elrejtése

Sí és úszás tábor beszámolója

A hetet, 19 gyerkőccel kezdtük nagy kánikulában.

Résztvevőink: Réka, Márti, Emma, Fanni, Léna, Maja, Szonja, Dodó, Janka, Ábel , Palkó, Ede, Pacome, Dávid, Máté 1, Máté 2 :-), Barni, Zsombi és Bendi.

Délelőttönként fergetegeseket síeltünk. Az oktatás, három tudásszintű csoportban folyt. Voltak a Minimanók, akikkel Viki foglalkozott, a középhaladók, akikkel Zsuzska és a haladó, akikkel Bea.

A táborban a síoktatás, már az idei, új tematikánk szerint zajlott. Így a haladókkal a hóekézés elhagyásán dolgoztunk, azaz párhuzamos síléccel való csúszást és kanyarodást gyakoroltuk. Célunk, hogy a pálya tetejére feljutó gyerkőcök már stabilan, bátran közlekedjenek párhuzamos lécekkel.

A síelések után tízóraiztunk, majd mozgásos foglalkozásokkal, mesemondással szórakoztattuk a gyerekeket.

Délben a Pasaréti Vasas Étterem biztosította számunkra az ebédet.

A busz, amelyet Gyuri bácsi vezetett, minden nap fél kettőre érkezett a síiskolához, ahonnan a Császár Komjádi Uszoda felé vettük az irányt.

A haladó gyerekek, tehnika csiszoló gyakorlatokkal fejlesztették tovább a tudásukat, az új úszásnemekkel is megismerkedve. A kezdők, a kis medencében gyakorolhatták a siklás, buborékolás, lábtempózás örömeit.

Az oktatást, játék követte a kis medencében.

Negyed ötre visszaérkezve, uzsi következett, majd szabad foglalkozás a szülők érkezéséig.

Csütörtökön még két gyerkőc csatlakozott az élménygazdag táborunkhoz, Ritus és Barnus személyében.

Pénteken egy fantasztikus túrában volt részünk. Fogaskerekeztünk, kisvasúttal elvonatoztunk a Szépjuhászné állomásig és ott megmásztuk a Nagy Hárs Hegyet. A kilátónál megcsodáltuk a minket körülvevő tájat. A 22-es busszal tértünk vissza Pasarétre.

Ebéd után hófánkozás és fagyizás volt a jutalom.

A csodás hét után, a gyerekek sok szép élménnyel térhettek haza. További szép nyarat kívánunk minden résztvevőnek!

A táborról készült képeket a képgalériában keressétek: Kikk ide:http://pasaretisiiskola.hu/galery/index