magyar|english
Slideshow elrejtése

Sí, tenisz és bringatábor

Egy csodaszép augusztusi reggelen kezdetét vette az idei nyár utolsó tábora. Az első nap 17 lelkes résztvevő gyűlt össze, hogy biciklis tudását megvillantsa, tenisz jártasságot szerezzen, és, hogy sí tudását tovább csiszolja. Az elszánt fiatalok a következők voltak: Andris, Zsozsó, Misi, Pisti, Marci, Dóri, Gergő, Dávid, Laura, Ricsi, Milán, Jázmin, Ede, Palkó, Soma, Áron és Beni.

Az ismerkedésen átesve rögtön nyeregbe pattantunk, hogy leküzdjük házi akadálypályánkat. Az első körök után csillogó arcokat láttunk, mivel szinte mindenki sikeresen vette az akadályokat. De ez még csak a bemelegítés volt. Ezután következett a síelés, ahol a melegnek köszönhetően már kevésbé csillogó arcok voltak a pályán. De senki sem keseredett el annyira, hogy a délutáni teniszezést ki kellett volna hagynia.

Az első nap pörgését követően kedden sem voltak energia híján a gyerekek. Rögtön síeléssel indítottuk a napot, amit követően az energiaszintek lejjebb zuhantak. Miután a Vasas étterembe ezeket visszatöltöttük, délután újra nyeregbe pattantunk, de most már a síiskola területét elhagyva a Városmajorig gurultunk. Itt csoportokra osztódtunk, és egy-egy oktató vezetésével felfedeztük a park összes zugát.

Szerdán az előző napok sikeres bringás kilométereinek köszönhetően, már komolyabb kihívás elé néztünk. Fogaskerekű segítségével bevettük a Normafa útjait, megkerültük a János-hegyet, majd újra fogaskerekűvel visszatértünk a síiskolába. Ez a szakasz már több magasabb kategóriás dombot tartogatott, így a mezőny kicsit szétszakadt, de mindenki teljesítette a távot. Ebéd után következett a jól megérdemelt síelés, amit még a király etap után is mindenki élvezett.

Csütörtök reggel kisbusz várt minket, amivel elmentünk a KRESZ-parkba. Itt csoportokba verődve körbetekertünk és átismételtük/megismerkedtünk a táblákkal. Ezután mindenki megmutathatta hogyan tud egyedül szabályszerűen közlekedni. Délután ismét a teniszpályán volt jelenésünk, ahol kisebb-nagyobb sikerrel fogadtuk Dávid adogatásait.

Utolsó nap ezeket az eseménydús napokat levezetve kirándulni mentünk. A fogaskerekű után kisvasútra szálltunk és elvonatoztunk a Szépjuhászné megállóig. Itt leküzdöttük a Hárs-hegy kaptatóit és meghódítottuk a kilátót, majd visszasétáltunk a Szépjuhásznéhoz és lebuszoztunk a síiskolába. Délután következett a tábort lezáró hófánkozás. A gyerekek utolsó csepp energiáit felhasználva rendületlenül húzták a fánkokat és mosolygós arcokkal csúszkáltak.

 

Reméljük mindenki jól érezte magát, és ezenfelül sokat tanult ezalatt a pár nap alatt. Várunk Titeket jövő nyáron, de addig is gyertek síelni!

Dávid, Zsuzsi, Boró