magyar|english
Slideshow elrejtése

Február 8-12 között Tauplitz-ban játunk.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is kilátogattunk Tauplitz hófödte sípályáira a síiskolás gyerekekkel, és szüleikkel, nagyszüleikkel.

Három napon keresztül csúsztunk le-föl, jobbra, balra, sílécen, popsi-tepsin, háton, hason, motoros szánon. Első nap a kezdők Balázzsal ellepték a varázsszőnyeggel felszerelt gyerekpályát, ahol a gyors bemelegítés, lécfelcsatolás után már csúszkáltak is lefelé a gyerkőcök egymás után, néha egymást megelőzve, vagy éppen fellökve. A "pizzaszelet" elkészítését a friss, puha, és viszonylag mély hó nem könnyítette meg, de a lelkesedés töretlen maradt még délután is.

Ezalatt a többi gyerek egy csoportba verődve Viki, és Boróka felügyelete mellett ellátogatott a közeli tányéros lift pályáihoz, és kezdődhetett a csapat kettéválasztása, mindenki a tudása legjavát nyújtva próbált bekerülni a haladók közé. A felnőttek sem lustálkodtak, Zsolt délelőtt a kezdőket izzasztotta meg, majd délután a haladó síelők technikáját csiszolgatta. A pályarendszer adottságaiból kifolyólag a szálláshoz való visszajutás nem volt olyan egyszerű, mint ahogy gondoltuk, így minden napra jutott egy kis izgalom, eltévedés, elkésés, de ez is csak az élményeket szaporította.

A hotel a pályarendszer kellős közepén volt, ahová autóval fel sem lehetett menni, így a vendégek motoros szánnal közelítették meg, ez már a legelső nap megteremtette a megfelelő hangulatot, a hegyek között, távol a civilizáció zajától, mégis kényelemben tudtuk kipihenni az egész napos síelést.

A három nap alatt minden gyerkőc, és felnőtt rengeteget fejlődött, tanult, így felkészülten vághattak neki az utolsó nap délelőttjére kiírt házi versenynek. Az egyes csoportok külön kategóriát alkottak, illetve a lányok, és fiúk is külün-külön lettek értékelve. A kitűzött pálya bár kicsit rövidebb volt, mint az olimpián, de nehézségben nem sokkal maradt el tőle. Mindenki tökéletesen bevette a kanyarokat, a gyerekeket, és a szülőket egyaránt elkapta a verseny hangulata, és óriási küzdelmek et láthattunk minden csoportban.

Eredményhirdetéssel, éremkiosztással fejeztük be a tábort. Mindenki elégedetten, és élményekkel gazdagon indulhatott haza.

Reméljük, jól éreztétek magatokat, és jövőre újra találkozunk mindenkivel!