magyar|english
Slideshow elrejtése

Ismét magyar győzelem a Kidstrophy-n

Tóth Zita idén is a dobogó tetejére állhatott, de a többi magyar versenyző is remekelt. Tóth Zalán tudósítása.

 Zauchensee – Ausztria – 2014 március 29-30.

Idén március utolsó hétvégéjén került megrendezésre a 10.Internationale Uniqa Kidstrophy gyermek és serdülő síverseny. Az egyik legrangosabb nemzetközi gyerekversenyre 13 nemzet 670 versenyzője nevezett, a magyar csapat 5 versenyzővel vett részt a Kidstrophy-n. Kiváló körülmények között, a Világkupa hivatalos pályáján versenyeztek a 2000-2006 korosztályos gyermekek, Kombi-Race és Óriás-Műlesiklás számokban és kiváló eredményeket értek el.

A verseny első napján szombaton a Kombi-Race-t rendezték. A pálya tűzése és építése rendkívül látványos és technikás volt. 155 méter szintkülönbség, két döntött bob-kanyar, két ugrató, szlalom-óriás és lesikló technikai elemek alkották a versenypályát.

Bányai Attila szép versenyzéssel az U9-es korosztályban a dobogó harmadik fokára állhatott, Úry Bálint kimagasló óriás-műlesikló technikájának köszönhetően négy tízeddel lemaradva a dobogóról a hatodik helyet szerezte meg, Szőllős Noa és Tóth Zita U11 és U12 korcsoportjukban a nyolcadik helyen végeztek. Hozmann Rudi hibázott, de ő is teljesítette a pályát.

Második nap óriás-műlesiklással folytatódott a verseny. Sajnos nem kezdtünk jól, a dobogóra esélyesként rajtoló Attila hibázott, de ennek ellenére a középmezőnyben tudott végezni. A rendkívül erős mezőnyben Noa a tizenhetedik, Rudi a tizenegyedik helyet szerezte meg, míg Bálint egy nagy rontás ellenére is bejött tizenkettediknek.

A végére maradt a nap és egyben a verseny legjobb magyar eredménye: nagy örömünkre a 450-es rajtszámmal startoló Tóth Zita (Vasas SC.) koncentrált és bevállalós versenyzéssel az első helyen ért célba az U12-es korosztályban. Így a magyar himnusz újra felcsendült egy nemzetközi síverseny eredmény-hirdetésén.

Gratulálunk a versenyzőknek és edzőiknek, külön köszönet Kővári Enikőnek !

Eredmények:

Kombi-Race

Óriás-műlesiklás

Kapcsolódó képek:

Magyar siker a Kidstrophy-n, Zauchensee-n
 

Tórh Zalán