ÁLTALÁNOS JÁRVÁNYÜGYI MEGELŐZŐ SZABÁLYOK

 

A járványügyi készültség időszakában is rendkívül fontos az alábbi általános járványügyi szabályok betartása az élet minden területén:

Kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató személy érkezzen a Síiskolába!

A járvány terjedésének megelőzése, saját magunk és embertársaink védelme érdekében rendkívül fontos az alapvető higiénés szabályok betartása:

Kézmosás és fertőtlenítés:

Kérjük, hogy az épületbe való belépéskor a gyermekek és kísérőik is mossanak kezet, illetve a kihelyezett fertőtlenítőket szíveskedjetek használni!

Köhögési etikett betartása:

köhögéskor, tüsszentéskor takarjuk el az arcunkat könyökhajlattal vagy papír zsebkendővel. A papír zsebkendőt használat után rögtön dobjuk szemetes kukába, így elkerülhetjük a vírusok szétszóródását. Az arc felesleges érintésének kerülése, mivel szennyezett kezünkkel a vírusokat az arcunkon keresztül könnyen bejuthatjuk a szervezetünkbe.

Fertőtlenítés:

kérjük, hogy az épületbe való belépéskor a gyermekek és kísérőik is mossanak kezet, illetve a kihelyezett fertőtlenítőket szíveskedjetek használni!

Maszkviselés:

Az öltöző épületben maszk viselése kötelező!

Öltözés:

Az öltözésre javasoljuk teraszunkat, ahol megfelelő mennyiségű ülőhelyet biztosítunk.

Óraváltás:

az oktatókkal való kommunikációt legyetek kedvesek a szabadban megejteni, illetve ha ez nem lehetséges, telefonon egyeztessetek időpontot

Távolságtartás:

Tekintettel arra, hogy tünetmentes személy is hordozhatja a vírust, továbbra is javasolt a 1,5 méteres védőtávolság megtartása. A fertőzöttek elsősorban köhögés, tüsszögés, de (újabb bizonyítékok szerint) hangos beszéd vagy éneklés során is apró nyálcseppeket 2 bocsátanak ki, amelyek vírusokat tartalmaznak, így minél közelebb tartózkodunk egy fertőzött személyhez, annál valószínűbb ezen fertőző cseppecskék belélegzése.

Kerüljük a zsúfolt helyszíneket, csoportosulásokat! Minél több ember gyűlik össze egy adott helyen, annál nagyobb eséllyel találkozhatunk fertőzött személlyel, és annál könnyebben fertőződhetünk meg.

A fizetést a foglalkozás alatt intézzétek, ne óraváltáskor

 

Lehetőleg egy gyermeket egy szülő hozza az oktatásra! A foglalkozás után kérjük, a Síiskola területét mielőbb szíveskedjetek elhagyni!

Kérjük, hogy a fenti járványügyi szabályok betartásával segítsétek a járvány megelőzésére irányuló törekvéseinket!