Sportolási lehetőség a Sajátos Nevelési Igényűeknek  

Síiskolánk szeptembertől szeretettel várja a Sajátos Nevelési Igényű gyermekeket is egyéni oktatás keretében.

Szakképzett oktatóink között többen gyógypedagógiai irányultsággal is rendelkeznek, így a gyermekek oktatása még hatékonyabb lehet.

A jelentkezés alkalmával egyéni konzultáció szükséges, mely által lehetőség nyílik arra, hogy közösen megteremtsük a gyermekek számára a megfelelő és támogató környezetet.

Miért hasznos a síelés minden, de kiemelten az SNI gyerekek számára?


A símozgás összetett, nem gyakorolható be kizárólag egyfajta mozgásformával. A kar, láb és törzs mozgása több irányú, ezek összehangolása eredményez egészséges, szép és harmonikus síelést. A sportot a természet erői befolyásolják, amelyekre fel kell készülni minden esetben. Sízés közben meg kell teremteni „mozgó talajon” vagyis csúszás közben a folyamatos egyensúlyi helyzetet, amely segíti a gyermekek idegrendszeri fejlődését. Szimmetrikus mozgásforma, egyszerre erősíti az egész testet, a hátizmokat is beleértve, ezáltal javítja a gyermekek tartását.
 
A sízés olyan sport amelyet a szabad levegőn végezhetünk és mindezek mellett kiváló családi tevékenység és kikapcsolódási lehetőség. Ahhoz, hogy élményt nyújtson ez a fajta mozgásforma fontos, hogy megfelelő körültekintéssel és pontossággal tudjon valaki a sílécen állni. A gyermekek fejlettségi szintjéhez és életkori sajátosságaihoz igazítva a feladatokat lehetőség van mozgásuk és mozgáskoordinációjuk fejlődésének segítésére. A gyermekek játékkal való tanulás útján sajátítják el mozdulatokat, amivel örömöt és sikerélményt élhetnek át.
 
Bővebb információ:

+36 70 376 0641