Mi az idén induló Vasas Amatőr Freestylesí Csapata vagyunk.
 
 
Ez az első, bemutatkozó, szárnypróbálgató szezonunk.
 
Arra teszünk kísérletet, hogy kicsit felrázzuk az itthoni Freestylesí életet!
 
Célunk, hogy legyen itthon egy olyan hely és közösség, ahová egész évben el lehet járni gyakorolni  Ugrálni, slideolni, hátrafelé csúszni, trükközni, trambulinon és egyéb eszközökön gyakorolni, kijutni havas edzőtáborokra és kisebb versenyekre! Hogy minél többen élhessék át a freestylesí adta szabadságot és életérzést. Szeretnénk, ha újra lennének Magyar versenyek ebben a szakágban is, ha egyre jobban visszakerülnénk a köztudatba és minél többen vennének részt benne és támogatnák ezt a sportágat!
 
Az idei szezont 6-8 lelkes csapattaggal kezdjük, 7-15 évesek, fiúk, lányok vegyesen - mindannyian jó síelők és elszántak, hogy ebben az irányban fejlődjenek tovább.
 
Edzőjük Czakó Bence -  10 éve a VASAS Pasaréti Síiskola edzője - és lelkes művelője és népszerűsítője a síelés szabadabb irányzatainak.
 
Amellett, hogy ez egy egyedi lehetőség és elég szűknek mondható szegmens itthon ebben a szakágban - fontos hangsúlyozni az amatőr szót.
 
Rólam - az edzőről - fontos megemlíteni, hogy, bár régóta gyakorlom a freesylesít és abszolút elvarázsolnak a benne rejlő lehetőségek, én is amatőrnek számítok ebben a sportágban, de a tudásom hiányosságait a lelkesedésemmel kompenzálom! :)
 
Először még nem a Téli Olimpián való szereplés a célunk, hanem, hogy elinduljunk ezen az úton, együtt mindenkivel, aki nyitott és fogékony erre. Hogy közösséget építsünk,lehetőséget teret és eszközt adjunk hozzá; hogy itthoni versenyeken összemérhessük a tudásunkat és hogy minél több embernek megmutathassuk a síelésnek ezt a laza, szabad és nagyon élvezetes formáját. 
 
Czakó Bence
VASAS Amatőr Freestylesí Csapat Edzője